Soma Emniyet Müdürü, Muhtarlarla Buluştu

Soma'da yeni göreve başlayan İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Soma Emniyet Müdürü, Muhtarlarla Buluştu

Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen tanışma toplantısına Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, muhtarlar, Toplum Destekli Polisler ve emniyet personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Emniyet Müdürü Özerdem, Soma'da gözlemlediği kadarıyla trafik ve uyuşturucu madde sorunu olduğunu ifade ederek, bu sorunları el birliği ile aşacaklarını kaydetti.

Özerdem,; "Polis halkı için vardır. Soma'da el birliği ile çalışacağız. Muhtarlarımız sürekli halkla iç içe. Mahallelerinizde herhangi bir sorunla karşılaşıldığında irtibata geçerek çözmeye çalışacağız. Sizlere kapımız sürekli açık. Birlikte çalışırsak tüm sorunların üstesinden geleceğiz inşallah." dedi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise Soma'nın kozmopolitik bir yer olduğunu belirterek, "Soma sürekli göç alan her kesimden insanı barındıran bir ilçemiz. Soma'da meydana gelen facia nedeniyle yaklaşık 2 aydır sıkıntılar yaşıyoruz. Soma genel olarak güvenlik ve asayiş açısından iyi durumda. Soma büyük bir ilçe, aldığı göçlerle büyümeye de devam ediyor. Sürekli göç alan genç nüfusun yoğun olduğu bir ilçeyiz. Dolayısıyla suç konusu önem kazanıyor. Suçun önlenmesi için tüm tedbirlerimiz alacağız. Bunda emniyet güçlerimiz kadar sizlerin de rolü olacak. Toplum olarak el ele verdiğimiz sürece polisimiz başarılı olur. O nedenle emniyet birimlerimizle sürekli işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Aynı zamanda halkın da sorumlu vatandaş olarak tavrını göstermesi gerek. 155 ihbar hattını doğru şekilde kullanarak emniyet güçlerine vatandaş olarak yardımcı olmamız gerek. Bunu kendimiz, çocuklarımız için yapmamız gerek. Güvenlik ve emniyetin olmadığı yerde hiçbir şeyin kıymeti olmaz." diye konuştu.

Mahalle muhtarları ise bundan önceki dönemlerde Soma Emniyeti ile işbirliği içerisinde güzel işlere imza attıklarını kaydederek, bundan sonra da işbirliği ile Soma'ya hizmet etmeye devam edeceklerini söylediler

Kaynak: İHA