Menderes, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a Hazır

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci kapsamında yarın İzmir’de miting düzenleyecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı hazırlıklarını tamamladı.

Menderes, Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan'a Hazır

AK Parti Menderes İlçe Koordinasyon Toplantısı, Menderes Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantının gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Başbakan Erdoğan’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda bugün gerçekleştireceği miting oldu. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre, ilçe yönetim kurulu ve ilçe teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini izlemek üzere Balkan ülkelerinden Türkiye’ye gelen misafirler katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Başbakanımızı Çankaya’ya taşımak bizim boynumuzun borcu. Başbakanımızı, Ak Partinin bugüne kadar seçimlerde aldığı oyların çok ötesinde oylarla Çankaya’ya taşıyalım istiyoruz. Birinci turda Çankaya’ya taşıyalım istiyoruz. Bunun için ilk olarak Gündoğdu Meydanı’ndaki mitingde kendimizi göstermeliyiz. Menderes, İzmir’de AK Partili ilçe belediyelerden bir tanesi. Onun için Menderes’in sorumluluğu bir kat daha artıyor. Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek mitinge Menderes olarak bundan önceki mitinglerden daha fazla insan toplamalıyız. Biz, kalbi bu ülke için atan herkesin Başbakanımıza oy vereceğine inanıyoruz. Onun için Menderes’te oy hedefi yüzde 50 ve üzeri olmalı. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalıyız. Menderes’in bunu başaracağına inanıyorum. Bunun ilk adımı da Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting olacak. Bu yüzden mitinge katılımı yüksek seviyede tutmalıyız” dedi.

10 Ağustos günü gerçekleşecek seçime de değinen Aşlık, “ 10 Ağustos günü teşkilatımıza büyük iş düşüyor. Hepimizin sandığa sahip çıkması gerekiyor. O gün hepimiz Cumhurbaşkanı adayıymışız gibi istekli, heyecanlı olmalı ve çalışmalıyız. Sandıkta görevli arkadaşlarımız dışında bütün teşkilatımızın büyük gayret göstermesi gerekiyor. Bizim göstereceğimiz bu hassasiyetle inşallah Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız 10 Ağustos akşamı Türkiye’nin 12’inci Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçecek” diye konuştu.

Menderes’te yerel seçimlerde önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. 20002’den bu güne kadar 3 yerel 3 genel 1 de referandum atlatmış ve hepsinden başarıyla çıkmış bir partiyiz. İnşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı köşküne çıkararak bu 12 yıllık güçlü iktidarı taçlandırmamız gerekiyor. Biz Menderes teşkilatı olarak yerel seçimlerde çok güzel bir şeklide organize olduk, çok güzel bir şekilde çalıştık. Gece gündüz demeden çalıştık. Biz örnek bir teşkilatız. Bugün yerel seçimlerde yakaladığımız başarıyı inşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yakalayacağız.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu kaydeden Soylu, “Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, İslam alemi için, yaşadığımız bölge için Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli. Bu sıradan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Biz genel seçimde üç çalıştıysak, yerel seçimde beş çalıştıysak bu seçimde on çalışmamız gerekiyor. Önümüzde kısa bir süre kaldı. Ben belediye başkanı olarak 24 saat bu teşkilatın emrindeyim. 10 Ağustos’ta sadece 12’inci Cumhurbaşkanı seçilmeyecek. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle vesayetler dönemide kapanmış olacak. İşte bu yüzden dünya liderine yakışır şekilde mitingde karşılama yapmamız gerekiyor. Yerel seçimlerde 3 bin kişi götürdüysek miting alanına şimdi 5 bin kişi götürmemiz gerekiyor. Biz bunu başaracak bir teşkilatız. İnşallah İzmir’deki coşkulu mitingin ardından 10 Ağustos günü Başbakanımız, büyük ustayı Cumhurbaşkanlığına taşıyacağız. Ben şimdiden uzun adamın Cumhurbaşkanlığını tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Mehmet İmre de, hem miting hem de seçim için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, tam kadro hazır olduklarını belirtti.

AK Parti Menderes İlçe Koordinatörü Nilüfer Karadal da seçim günü gerçekleşecek çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: İHA