Kavak İlçe Sağlık Müdürü Maç'tan Kene Uyarısı

Kavak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çağdaş Emin Maç, son dönemde artan kene vakaları nedeniyle vatandaşlara duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Maç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenenin insan vücuduna yapışması ile bulaşan zoonotik enfeksiyona yol açan viral bir hastalık olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı ile ilgili vakaların son dönemde artış gösterdiğine dikkati çekti.
İlçenin bu bakımdan riskli bölgeler arasında bulunduğunu ifade eden Maç, "Bu yıl içerisinde KKKA hastalığından 2 vatandaşımızı kaybettik. Bu konuda tüm vatandaşları daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar ile mesire alanlarına giden vatandaşların özellikle dikkatli davranmaları gerekiyor" dedi.

Kenenin vücuda tutunması durumunda kesinlikle çıplak elle müdahale edilmemesini isteyen Maç, "Vücuda yapışmış kene tutunduğu yerden koparılmamalı, üzerine sigara basılmamalı, kolonya ya da gazyağı dökülmemelidir. Kişi kısa süre içinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak kenenin bir uzman yardımıyla vücuttan ayrılmasını sağlamalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA