Gümüşhane’de İptal Edilen Yayla Şenliğinin Yerine Filistin İçin Program Düzenlendi

Gümüşhane’de Birleşen Altın Köyler Derneği (BAKDER) tarafından 29 Temmuz günü için planlanan ve İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliam nedeniyle iptal edilen yayla şenliğinin yerine mevlidi şerif okutuldu.

Gümüşhane’de İptal Edilen Yayla Şenliğinin Yerine Filistin İçin Program Düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor ve yöneticiler, BAKDER Başkanı Engin Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Üstün, Gümüşhane’de ki şenliklerin iptal etmelerinin ve formatlarını değiştirmelerinin çok anlamlı olduğunu belirterek, bu duyarlılıkları için hepsine teşekkür etti.

Türk milletinin asaletini ve büyüklüğünü gösterenin kardeşinin acısını hissetmesi olduğunu belirten Üstün, “Yaşadığımız acı ve sıkıntılar nedeniyle her yaz sezonunda şenlikler ve insanların bir araya gelip kaynaşmalarına vesile olacak programlar iptal edilir. Bunların tek amacı yaşadığımız acı ve sıkıntılardır.” dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 23’ünün Müslümanlardan oluştuğunu fakat akan kan ve zulmün yüzde 100’ünün Müslümanların olduğu bölgelerde olduğuna vurgu yapan Milletvekili Üstün, bunda herkesin vebali olduğunu, bir araya gelememenin, beraber hareket edememenin sıkıntısının olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

“OSMANLI’DAN SONRA İSLAM COĞRAFYASI BİR ARAYA GELEMEDİ”
Bütün Müslüman ülkelerin bir kardeşinin acısında hep beraber ayağa kalkabilse, bu acı ve bu zulümlerin yapılamayacağını dile getiren Üstün, Osmanlı’dan sonra bölünen İslam coğrafyasının çeşitli sebeplerle bir araya gelemediğine değindi.

Artık buğz eden veya diliyle düzeltmeye çalışandan ziyade eliyle düzeltmek zorunda olan bir İslam ülkesine ihtiyaç olduğunun altını çizen Milletvekili Üstün, bu görevin Türk milletine ait olduğuna inandığını belirterek, “Onun için hep beraber daha güçlü bir ülke olmak zorunda olduğumuzu, Allah rızası için çalışarak, kol kola verip, kenetlenip daha güçlü bir ülke olmak zorunda olduğumuzun bilincinde olmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Üstün, konuşmasını bütün İslam coğrafyasındaki zulmün biran önce sonlanması dileği ve bu konuda ki dua çağrısıyla sonlandırdı.

“DİN KARDEŞLERİMİZ BU ACIYI YAŞARKEN, BİZİM ŞENLİK DÜZENLEMEMİZ UYGUN OLMAZDI”
BAKDER Başkanı Engin Çelik ise vefa ve kardeşliği, birlik ve beraberliği yaşamak için böyle bir program tertiplediklerini belirterek, 29 Temmuz tarihi için planladıkları yayla şenliğinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını fakat İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrası başta çocuklar olmak üzere çok sayıda Müslüman’ın hayatını kaybetmesinin tüm İslam aleminde olduğunu gibi kendilerinde de çok büyük üzüntüye sebep olduğunu, bu nedenle de "Din kardeşlerimiz bu acıyı yaşarken, bizim şenlik düzenlememiz uygun olmaz" düşüncesiyle şenlik programının yerine böyle bir programı tertip ettiklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda merkez Kemaliye camii din görevlilerinden oluşan heyetin mevlid okurken ayrıca Filistin’le ilgili şiirler de seslendirildi.

Sinevizyon gösterisinin de gerçekleştirildiği program çıkışında Gazze için yardım toplandı.
Kaynak: İHA