Giresun 2. Osb Alanının Kamulaştırma İşlemi Tamamlandı

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, Bulancak ilçesine yapılacak Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının kamulaştırma işleminin tamamlandığını söyledi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Pazarsuyu mevkiinde toplam 473 bin metrekare alan üzerine kurulumu hedeflenen 2. OSB alanının 390 bin metrekaresinin geçtiğimiz dönemlerde kamulaştırıldığını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca OSB sahasının kalan yaklaşık 84 bin metrekare alanının kamulaştırılması için 13 milyon lira ödeneğin ilgili kuruma gönderildiğini belirten Aydın, ''Giresun 2. OSB'nin kurulacağı alanın kamulaştırılması süreci nihayet sonuçlandı. Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte de OSB projesiyle ilgili alt ve üst yapı çalışmalarına da start verildi.

Şuanda OSB'nin imar planı bakanlıktan onay aşamasındadır. Alt yapı projeleri hazırlıklarına da başlanılırken, mümkün olan en kısa zamanda da arsa tahsisleri gerçekleşecektir. Çok kısa bir zaman sonra OSB'de sanayi yatırımları yükselmeye başlayacak" dedi.


Kaynak: AA