Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Teog Yerleştirme Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sistemi yerleştirme işlemleri 31 Temmuz perşembe günü başladı.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Teog Yerleştirme Çalışmalarını Yerinde İnceledi

8 Ağustos cuma gününe kadar devam edecek olan yerleştirme işlemleri ile ilgili Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8. Sınıf öğrencilerin doğru tercihler yaparak liselere yerleşmeleri için daha önce yapılan planlamalar doğrultusunda gereken her türlü tercih yardım birimleri okullarda oluşturuldu. Okullarda Oluşturulan tercih danışma ve yardım birimlerini tek tek dolaşan ve ortamları denetleyen Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Turgut “Bizim için çocuklarımızın geleceği çok önemli. Doğru tercihlerle liselere yerleştirilmeleri gelecekleri adına önem arz etmektedir. Bizler bu bilinçle okullarımızda okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerimizden oluşan tercih danışma ve yardım birimlerini kurduk. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde benim başkanlığımda bir birim kurarak tercihler esnasında ülkemizin geleceğine daha hızlı hizmet verme adına çalışmalara devam ediyoruz.” dedi

Yapılan çalışmalarda büyük emek harcayan okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlerine teşekkür eden Emrah Turgut, İlçede yaz tatili için bulunan ilçe dışındaki okullardan gelen öğrencilerin de okullarda tercih işlemini gerçekleştirebileceğini belirtti.

Tercihler tamamlandıktan sonra sonuçlar 22 ağustos 2014 tarihinde açıklanacak.
Kaynak: İHA