Darp Edilen Doktor Konuştu

Ordu’da dün akşam bir hasta yakını Emrah G.

Darp Edilen Doktor Konuştu
(27) tarafından darp edilen Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrfan Fırat, izinli olduğu bir günde hastaların mağdur olmaması için poliklinik hizmeti verirken darp edildiğini söyledi.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Uzm.Dr. İrfan Fırat, 07.00-16.00 saatleri arasında görev yaptığını, ancak kendisinden sonra görevi devralan doktor arkadaşının çağırması üzerine hastaneye gelerek poliklinik hizmeti vermeye devam ettiğini belirtti.

Hastanede yığılma olduğu için hastaların mağdur olmaması amacıyla poliklinik görevi yaptığını dile getiren Uz.Dr. Fırat, “Birkaç hasta muayene ettikten sonra ilgili şahıs geldi. Muayene odasına daldı. Çocuğunun acil olduğunu söyleyerek bir an önce muayene edilmesini istedi. Çocuk ise görüntü itibariyle yürüyen, elinde çikolata gezen, gülen bir çocuktu. Kendisine bir hastam olduğunu, muayene ettikten sonra bakabileceğimi söyledim. Kendisi bağırmaya başladı, ardından boğazıma sarılıp kafa darbesi attı. Dudağım açıldı” dedi.

Olayın adli makamlara intikal ettiğini belirten Uzm.Dr. Fırat, “Bir doktoru, bir sağlık çalışanını darp ediyorsun. Her şeye müsamaha var ama sağlık çalışanına şiddete hiçbir şekilde müsamaha yok. Kanunun gerekleri neyse sonuna kadar takip edeceğim. Bu konuda geri adım atmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

SES: “SAĞLIKTA ŞİDDET ÜLKENİN SORUNU HALİNE GELDİ”
Bu arada Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak sağlık çalışanına şiddeti kınadı. SES adına açıklama yapan Şube Sekreteri Ferit Ceylan, “Bizler dünyanın en kutsal görevini yapıyoruz. Yediden yetmişine, en fakirinden zenginine, okuryazar olmayandan en bilinçli vatandaşa nitelikli sağlık hizmeti vermek için uğraşıyoruz. Burası kim ne derse desin bir işletme değil, bizler buranın tüccarı, tezgahtarı değiliz. Biz ticari bir mal satmıyoruz. Bir gecede yüzlerce hastaya bakıyoruz, onlarca hastanın, bebeğin nöbetini tutuyoruz. Bu olaylar gazetelerin üçüncü sayfa haberi değil, ülkenin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir” diye konuştu.

KÜÇÜKOĞLU: “ÇÖZÜM ŞİDDETTE ARANMAZ”
Ordu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu da, olayı kınayarak şu açıklamayı yaptı: “Bir yandan hayat kurtarma mücadelesi verirken bir yandan da şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bir hukuk devleti olan ülkemizde vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünü şiddette aramak yerine hukuk dışına çıkmadan şikayetlerini, taleplerini yetkili mercilere iletmeleri gerektiğini belirtmek isteriz. Yaşadığımız bu acı olayla ilgili olarak gerekli yasal işlemleri başlatarak konunun takipçisi olduğumuzu belirterek, Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak bir kez daha mesai arkadaşımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”
Kaynak: İHA