Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Sarıkurt Açıklaması

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, "Halk otobüslerine koyduğumuz teknolojik bilgilendirme kartlarıyla vatandaşlarımızın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Sarıkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından teknolojik yenilikleri ve yeni uygulamalar hakkında halkın bilgilendirilmesi amacıyla, halk otobüslerinde bulunan şeffaf tutamaklara bilgilendirme kartları konulduğunu söyledi.

Her biri farklı içeriğe sahip olan bilgilendirme kartlarında, halkın Çorlu Belediyesinin kurumsal internet sitesiyle mobil uygulamalarını kullanarak veya 444 99 59 numaralı iletişim merkezini arayarak yapabilecekleri işlemler hakkında bilgilerin bulunduğunu ifade eden Sarıkurt, şunları kaydetti:
"Halk otobüslerine koyduğumuz teknolojik bilgilendirme kartlarıyla, vatandaşlarımızın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. İnternet sitemiz üzerinden kamu kurum ve kuruluşları, nöbetçi eczaneler, belediye çalışma ve etkinlikleri, planlı su kesintileri, tamamlanan ve devam eden projeler, tüm ihale ilanları, meclis ve encümen kararları, çeşitli komisyon raporları, stratejik plan, imar planları ve değişiklikleri, kurumsal yapımız ve erişim bilgileri hakkında tüm bilgilere erişilebiliyor. Online olarak nikah tarihi ve kurs başvurusu da yapılabiliyor."
Sarıkurt, vatandaşların mobil uygulamalar sayesinde belediye başkanına mesajını iletebildiğini, şehir kamerası aracılığıyla da Cumhuriyet Meydanı'nı canlı olarak izleyebildiğini kaydetti.

Kaynak: AA