Chp'den Akçadağ Çıkarması

Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul ile birlikte Akçadağ'ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, vatandaşlarla bir araya geldi.

Chp'den Akçadağ Çıkarması

Ziyarette konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye, ilk kez Cumhurbaşkanını halk oyu ile seçecek. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyaya baktığımız zaman bu seçimin ne kadar önemli olduğunu görmek mümkün. Ortadoğu coğrafyasına baktığımız zaman her tarafın kan gölüne döndüğü, insanların birbirlerini mezhebinden ve etnik kimliğinden dolayı katlettiği, bu katliam görüntülerini videolara alarak yayınladığı bir vahşeti hep beraber izliyoruz. Son yüzyılda yaşanan en büyük vahşetlerden birisine tanık oluyoruz. Ve maalesef bu hemen yanı başımızda yaşanıyor. IŞİD dediğimiz terör örgütü, Suriye ve Irak'ı kan gölüne çevirdiler. Bütün Ortadoğu coğrafyası kan gölüne döndü. Bu IŞİD militanlarının rahatça davranmasının sebeplerinden birisi de maalesef ülkemizi yöneten hükümettir" iddiasında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul ise, İslam dünyasında sürekli savaşların olduğunu kaydederek, "Bugüne kadar Türkiye, bu savaş ve olayların dışında kaldı. Ancak AK Parti iktidar olduktan sonra bu olayların içine Türkiye'de girdi. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadığımız ülkelerle sorun yaşamaya başladık" görüşünü savundu.

'Malatyalılar için büyük bir gurur kaynağı olan' Veli Ağbaba ile bir dizi geziler yaptıklarını ifade ederek sözlerine başlayan Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar da, şunları söyledi: "Malatya'da olduğu gibi Türkiye'nin birçok yerinde tarım bitti. Çiftçiler büyük sorunlar yaşıyor. 12 yıldır iktidarda olan Başbakan, hiçbir zaman çiftçiden ve üreticiden bahsetmedi. Gittiği hiçbir yerde gübre, mazot fiyatından, üreticilerin sıkıntılarından bahsetmedi. 10 gün sonra 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa oturacak olan Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Cumhuriyet'in 100. yılında sistemi değiştirmek isteyen birinin Cumhurbaşkanı olmasını engellemeliyiz."
Kaynak: İHA