Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı

Bursa’da vatandaşların refahına yönelik hizmetleriyle göz dolduran Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sosyal tesislerde de en iyi şekilde gösteriyor.

Belediye Sosyal Tesisleri 5 Yılda 15 Milyonu Aşkın Vatandaşı Ağırladı

Atatepe, Narlı ve Mudanya İstasyonu gibi denize nazır tesislerinin yanı sıra Hünkar Köşkü, Kayhan Döner Sofrası ve Balibey Han gibi tarihi mekanlarının da olduğu 30 sosyal tesisten son 1 yılda 4,5 milyon kişi, son 5 yılda ise 15 milyonu aşkın vatandaş hizmet aldı.

Bursa’da alışılagelmiş sosyal tesis anlayışını 2009 yılında tamamen değiştiren ve belediye personeli dışındakilere kapalı olan bütün tesislerin kapılarını sonuna kadar vatandaşa açan Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesisleriyle de önemli bir marka haline geldi. Geleneksel tatların yanı sıra dünya mutfağından örnekler ve alternatif lezzetler de Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ tarafından işletilen tesislerde ekonomik fiyat anlayışı ve yüksek hizmet kalitesiyle vatandaşlara sunuluyor.

Gemlik’teki Narlı Sosyal Tesisleri’nde geçen yıl ilk kez verilen konaklama hizmetiyle bu alanda da kendini gösteren BURFAŞ, Gemlik Atatepe, Mudanya İstasyonu, Hünkar Köşkü, Kayhan Döner Sofrası, Balibey Han, Beşevler Kafe Restoran, Çamlıca Restoran, Dobruca, Gürsu Beyaz Değirmen, Kestel, Gönül Dostları, Mantı evi, Gölpark, Ertuğrulbey Meydan Kafe, Kent Kafe, Emir Buhari Kültür Merkezi, Mahfel ve Ankara’da hizmete açılan Bursa Evi Sosyal Tesisleri ile her türlü damak tadına hitap eden farklı lezzetler ve ekonomik fiyat anlayışıyla müşteri portföyünü de gün geçtikçe genişletiyor. Son 1 yılda tam 4,5 milyon vatandaşın yararlandığı Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinden son 5 yıl içinde de 15 milyonu aşkın vatandaş hizmet aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerdeki hizmet kalitesi, yıldan yıla artış gösteren rakamlarla da kendini hissettiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından halkın kullanımına açılan sosyal tesislerde vatandaşların huzurla bir araya geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Sadece altyapı, üstyapı, hizmet binaları ve parklar değil, şehre değer katacak, halkımızın huzurunu ve yaşam kalitesini artıracak tüm alanlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bursa’da son 5 yılda sosyal tesis alanında da büyük hamle yaptık. Sosyal tesisler fakiri olan Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Türkiye’nin en çok sosyal tesisine sahip kurum haline geldi” dedi.

Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il dışında dahi sosyal tesisi olan tek belediye olduğunu söyledi.

Bursa içinde 35 sosyal tesisin bulunduğunu ve bunların 30’unun BURFAŞ tarafından işletildiğini kaydeden Başkan Altepe, “Tesislerimiz aynı zamanda şehrimizin sosyal kültürel hayatına da büyük katkı sağlayan önemli merkezler haline geldi. Yaşlı genç, kadın erkek tüm halkın her saat girip çıkabildiği ve güvenle zaman geçirebildiği sosyal tesislerimiz, toplantıların ve güzel buluşmaların yapıldığı vazgeçilmez mekanlar haline de geldi. Şehrin en güzel yerlerinde, tarihi eserlerden dağ eteklerinde ve sahillerdeki en güzel tesislere kadar kentin farklı noktalarında hizmet veren tesislerimize vatandaşlarımızın ilgisi de her geçen gün artıyor. İlk yılda sosyal tesislerde 500 bin hemşehrimizi ağırlamışken, son 1 yıl içinde tam 4,5 milyon vatandaşımızı tesislerimizde ağırlamış olduk. Vatandaşlarımızın ilgisi ilk yıla göre yaklaşık 10 kat artmış oldu, her geçen ay da bu rakam artıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, bu yıl içinde sosyal tesislerden yaralanan vatandaşların sayısının 5 milyonu aşacağını da belirterek, “Her adımımızı Bursalıların mutluluğu için atıyoruz. Herşey huzur şehri Bursa için” diyerek vatandaşları sosyal tesislere davet etti.
Kaynak: İHA