Başbakan Erdoğan'ın Kahramanmaraş mitingi konuşması...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşamada Ekmeleddin İhsanoğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Başbakan Erdoğan'ın Kahramanmaraş mitingi konuşması...
Kahramanmaraş mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın 7'nci kıtasını okuduktan sonra 'Herhalde Çanakkale Şehitleri şiirinden' diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun görüntülerini izletti. Erdoğan, 'Çarkçı Kemal'i tanımıştım da bir de çarkçı Ekmel çıktı'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na İstiklal Marşı üzerinden yüklenen Erdoğan, ''Monşer adayınıza İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Profesör diyor ki beyit okudum. O beyit değil kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

İHSANOĞLU'NA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ

''CHP ve MHP tabanına bu adayı zorlattılar. Bahçeli ne diyor. Evime çocukları gönderip Andımız'ı okutacakmış. Bahçeli sen çocukları çatı adayınızın evine gönder. Monşer adayınıza bir zahmet İstiklal Marşı'nı öğretsinler. Ben çarkçı Kemal'i tanımıştım da şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Diyor ki 'Ben orada öyle bir şey demedim.' Güya bu bir profesör. Diyor ki 'Ben beyit okudum.' Ey profesör bu bir kıta. Beyit 2 mısradan oluşur, kıta 4 mısradır. Bunu öğrenememişsin. Senin her yerin profesör olsa ne yazar. Dürüst ol dürüst. Yalan söyleme. Sürçü lisan ettik de. Siyasetin bu inceliklerini kavrayamadı. Ama vakti de yok.

''RABBİM ZULÜM GÖREN KARDEŞLERİMİZE SABIR VERSİN''


''Irak'ta hergün onlarca kardeşimiz hayatını kaybediyor. Mısır'da, Libya'da kardeşlerimiz zor günler geçiriyor. Bütün bunların üzerine İsrail, Ramazan ayında Gazze'ye saldırı başlattı. Ramazan demedi, Kadir Gecesi demedi, hatta Ramazan Bayramı demedi çocukları öldürmeye devam etti. 1400 kişiyi şehit etti. Rabbim islam coğrafyasında zulüm gören her bir kardeşimize sabır versin. ''

''GAZZE'YE YARDIM ETMEMİZ HERKESİ RAHATSIZ ETTİ''

Kardeşlerim bizim Gazze'yle ilgileniyor olmamız dışarda olduğu kadar içerde de herkesi rahatsız etti. Bizim İsrail'e katil dememiz dışarıda birilerini rahatsız etti.

Kahramanmaraş sen bu pensilvanya örgütüne gereken cevabı verdin. Allah sizlerden razı olsun.

Şu anda da Gazze'deki katliamın üstünü örtmek için ellerinden geleni yapıyor. CHP suriye'de eli aknlı zalim rejimi Esed'i destekliyor. Eli kanlı katili destekliyor.

Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların umudu sizlersiniz. Bütün mazlum topluluklar yüzlerini bize döndüler. Bombardıman altındaki Gazze'de TİKA, Kızılay, AFAD, AA, TRT'mizle biz varız. Irak'ta dost eli olarak biz varız.

''O ÇOCUKLAR GİTSİN DE MONŞER ADAYINIZA İSTİKLAL MARŞINI ÖĞRETSİNLER''

'Ne diyordu Bahçeli, andımızı kaldırdık ya, çocukları toplayıp kapımızın önünde andımızı okutacakmış. Şimdi ona diyorum ki; o çocuklar gitsinlerde sizin Monşer adayınıza İstiklal Marşını öğretsinler

''BAHÇELİ SENİN İŞİN ÇOK ZOR''

Şimdi bizim gençler buna İstiklal Marşı ve Safahat gönderiyor. Neyse 10 Ağustos'tan sonra bol bol vakti olur. Bahçeli senin işin çok zor. Bir yola girdin çıkamıyorsun da! Ey Bahçeli sen bunun hesabını bu dünyada da vereceksin öteki dünyada da. Ben senin düştüğün seviyeye düşmem. Ben Kahramamaraşlı Necip Fazıl'ın lafıyla cevap verirdim ama o cevabı da vermeyeceğim'

''MİLLİYETÇİLİK ÜLKESİNE HİZMETLE OLUR''

Milliyetçilik ülkesine hizmetle olur. Bu MHP IMF'ye 23.5 milyar dolar borç yaptı. Bunu biz kapattık. Kim milliyetçi kim ülkesini seviyor? CHP'nin arkasına takılarak, Pensilvanya'nın peşinden giderek milliyetçilik olmaz.''

Nurdağı'ndan maraşa hızlı tren hattı proje çalışması bitiyor. Maraşıda hızlı trenle buluşturuyoruz. Bizim hizmet sevdamız askla bitmeuyecek biz size sevdalıyız. Biz dertliyiz dertli bizim derdimiz bu millete hizmet etmek. İnşallah dev projelerle devam edeceğiz.

10 Ağustos herhangi bir tarih değil sıradan bir tarih değil. 10 Ağustos'tan sonra Tükkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Sandıklarda tarih yazılacak. Onun için sizlerden ricam sandıklara muhakkak gidin. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka oy kullanın. Çünkü söz milletin karar milletindir.