Artık Onlar Da Yemek Yapabiliyorlar

Görme Engelliler Derneği ile İş Kur’un ortak yürüttüğü görme engellilere yönelik aşçı yardımcılığı kursunu tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Artık Onlar Da Yemek Yapabiliyorlar

Dördüncüsü düzenlenen kursta 10 görme engelli sertifika aldı. Ayrıca Mavi Kapak Kampanyasına destek vererek beyaz baston almalarında katkıları olan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi.

Tören öncesinde konuşma yapan Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Remzi Korkut, derneğe destek verenlere teşekkür etti. Korkut, “İnsan doğar, yaşar ve ölür. Bu yaşam süresi içinde de mutlaka yaşamını sürdürebilmesi için öğrenmeye ihtiyacı vardır. Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz kursta yemek pişirmeyi öğretmek amacıyla eğitimler düzenlemekteyiz ve görme engelliler bundan yararlanabilmektedir” dedi

Bu kursların sonunda kursiyerlerin iş dünyasına katıldığını ve bunun da ayrı bir güzelliği olduğunu anlatan Korkut, “Kurslar sonunda bir iş edinemeseler bile, kendi yaşamlarını sürdürebilmek için önemli eğitimler alıyorlar” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ
Kendilerine en büyük yardımı İş Kur’un yaptığını aktaran Korkut, “Bunun dışında Tepebaşı, Odunpazarı belediyeleri ve diğer bütün sosyal ve idari kurumlar bu konuda bize destek vermektedirler, basın da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor onlara da şükranlarımızı sunuyorum. Geçen dönem kursunu bitiren kursiyerler başarılarından dolayı sertifikaları verilecek. Dernekler yaşamlarını yardımlar ve bağışlarla sürdürmektedirler. Biz kimseye el açmıyoruz. Bir kapak kampanyası başlattık, beyaz baston alabilmek için bir fon oluşturuyoruz. Bu konu da Eskişehirliler bize destek veriyor. Onlara da teşekkür ediyoruz.”
İSTİHDAMA KAZANDIRMAK
Daha sonra söz alan İş Kur İl Müdürü Hasan Yoldaş, “İnşallah bu kursumuz da önceki çalışmalar gibi başarılı olacak ve 10 kişi ile başlatılan bu çalışmanın 120 günlük eğitim süreci olacak. Bunun bütçemize maliyeti 60 bin lira civarındadır. Amacımız engelli kardeşlerimizi istihdama kazandırmak, bir şeyler yapabileceklerini kendilerine göstermek ve faydalı bir insan olarak toplumla bütünleştirmek. Bu tür çalışmalarımız devam edecek kurslara katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BEYAZ BASTONLAR VERİLDİ
Tören sonrasında mavi kapak kampanyasına destek veren 40 kişiye plaket, kapak toplanarak görme engelliler için alınan beyaz bastonlar da ihtiyaç sahiplerine verildi.

Kaynak: İHA