Saç rengi mağduru öğretmen adayı sınav istedi

Saç rengi nedeniyle KPSS'ye alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya, bireysel sınav hakkı istedi ve suç duyurusunda bulundu.

Saç rengi mağduru öğretmen adayı sınav istedi
Sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya (24), babası Kamuran, annesi Sebiha Çetinkaya ve avukatı Vedat Özkan ile suç duyurusunda bulundu.

Kendisine sınav hakkı verilmesini ya da göreve atanmasını istediğini belirten Çetinkaya, ''13 aylık emeğime mal olan görevlilere, polislere sesleniyorum; hepsinin peşindeyim. Hakkımı söke söke alacağım. Başka bir şey söylemek istemiyorum çok üzgünüm'' ifadelerini kullandı.

Avukat Özkan ise olayın üzerinden 3-4 gün geçmesine rağmen, halen bir yetkilinin müvekkilini ya da ailesini aramadığını, Çetinkaya'nın mağdur edildiği tüm konularla ilgili işlemleri başlattıklarını belirtti.

Müvekkilinin sınav hakkının elinden alındığını, rencide edildiğini, hakarete uğradığını ve kimliğine el konulduğunu savunan Özkan, şöyle konuştu:

''Mağdur olan müvekkilimin şu an yasal haklarını araması için kimliği bulunmamaktadır. Bu konuda savcılığın ve kolluk kuvvetlerinin yaptığı işlemlerde müvekkilimin kimliğine el konulduğu için yasal işlemler şu an itibariyle başlatılamamıştır. Cumhuriyet savcısıyla görüşeceğiz, kimlik örneğini alıp, bugün itibariyle 3 gün içinde HSYK'ya bu konuda gözaltı talimatı veren savcı hakkında şikayette bulunacağız. Müvekkilime bireysel sınav hakkı tanınması için ilgili kuruma başvurduk, mağduriyete neden olan tüm ilgililer hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca bu olaydan dolayı mağdur olan ve bir yıllık emeği yok sayılan müvekkilimin maddi manevi mağduriyetlerin giderilmesi konusunda da yasal işlemlerin başlatılması için bugün itibariyle talepte bulunacağız.''

Özkan, şimdiye kadar olayla ilgili bir soruşturma başlatılmadığını, müfettiş görevlendirilmediğini, herhangi bir görevden alınma ya da açığa alınma yapılmadığını sözlerine ekledi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden mezun olduğunu ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde formasyon eğitimi aldığını bildiren Pelin Derya Çetinkaya, geçen yıl sarıya boyattığı saçıyla çekildiği fotoğrafla sınava başvurduğunu, daha sonra saçını kahverengiye boyattığını belirterek, 5 Temmuz'da yapılan KPSS'nin ikinci oturumuna, sınav giriş belgesinde yer alan fotoğraftaki saç renginin uyuşmaması gerekçesiyle alınmadığını iddia etmişti.