Ödemiş'te, Mezarlıklara Bayram Temizliği

Büyük İslam alimlerinden İmami Birgivi Mehmet Efendi’nin kabrinin bulunması sebebiyle İzmir'de inanç turizmi merkezlerinden biri olan Ödemiş'e bağlı Birgi Mahallesi mezarlığı, Ödemiş Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Ödemiş'te, Mezarlıklara Bayram Temizliği

Tarihi yapısı, doğal güzellikleri, inanç ve kültür turizmi açısında yıl içinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Birgi, İslam aleminin en büyüklerinden İmam-ı Birgivi Mehmet Efendi’nin mezarının burada olması nedeniyle özellikle Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor. Ramazan ayı ve bayrama hazırlık sebebiyle mezarlıkta bakım ve temizlik çalışmaları yürüten Ödemiş Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada; "Vatandaşlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda kolaylıkla geçekleştirebilmeleri ve yaklaşan Kadir Gecesi’nde de yoğun ilgi ile karşılaşılacağı göz önünde bulundurularak, Ödemiş Belediyesi mezarlıkta bulunan otların temizliği Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince tamamladı." denildi.

Bayramlarda mezarlık ziyaretlerinin yoğun olduğunu belirten Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, “Büyükşehir yetkilileriyle sürekli görüşmemiz ve gerekli yazışmaları yapmamıza rağmen sonuç alamadık. İlçemiz sınırlarında bulunan 190 mezarlığın bayram öncesi bakımını kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA