Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Başkanı Demir Açıklaması

Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Başkanı Mehmet Ali Demir, özellikle gençlerin bonzai denilen yeni bir tehditle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Demir, Türkiye ve Mardin'de madde bağımlılığının son birkaç yıl içerisinde önemli bir artış gösterdiğini belirtti.

Son günlerde yaygınlaşan ve beyinde, vücutta kalıcı tahribata neden olan uyuşturucu madde bonzai konusunda da kaygılarının arttığını belirten Demir, Türkiye'nin çeşitli illerinde kendini gösteren zehirlenme ve ölümle sonuçlanan olayların Mardin açısından da kendilerini kaygılandırdığını ifade etti.

Bonzai kullanımının en önemli tehlikesinin ani ölüm riskinin olduğunu kaydeden Demir, şöyle konuştu:
"Bonzaide ani ölüm olmasa bile çok yoğun bir panik atak benzeri yaşayan bu kişiler, ölüm tribinden çıksalar bile daha sonra bir panik atak hastalığıyla karşılaşılabiliyor. Bazen de şizofreniye benzer durumları ile karşılaşmamız mümkün. Madde almasına bağlı hayaller görme saldırganlık gibi belirtiler oluyor. Ayrıca uyuşturucu madde kullanan gençlere ailelerin yaklaşımı da çok büyük önem arz ediyor. Her aile çocuğuyla yakından ilgilenmeli ve tedavi için destekleyici bilince sahip olmalı. Uzmanlar uyuşturucu kullanımının bu şekilde devam etmesi durumunda dünyanın 20-30 yıl sonra hasta bir toplum haline geleceğini söylüyor."
Kaynak: AA