Kartepe Ekoköy’de İftar

Kartepe’de farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler’de hayata geçirilen Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü Ekoköy, Ramazan ayında da konuklarını iftar vakti ağırlıyor.

Kartepe Ekoköy’de İftar
Ekoköy’de ramazana özel iftar menüsünde Çerkez yemeklerinin yanı sıra Türk Mutfağının değişik lezzetleri otantik atmosferde beğeniye sunuluyor.
Kartepe Belediyesi Kırsal Turizmi canlandırmak, mahalle statüsüne kavuşmuş köylerinde yaşayan insanlara ekonomik olarak destek vermek, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yeterli eğitim almamış köy kadınlarını ekonomik hayata katmak, ilçede farklı bir turizm çeşidi oluşturmak amacı ile Ketenciler’de hayata geçirdiği Ekoköy Projesi gelişerek yaygınlaşıyor. MARKA desteği de alan ve KOÜ ile işbirliğinde yürütülen örnek Ekoköy Projesi kapsamında eğitim çalışmaları ve tarımın desteklendiği çalışmalar yanında ekonomik alanda da yeni girişimler sağlanmakta. Ramazan ayında Ekoköy’ün doğal ortamını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan girişimci bayanlar Ekoköy’de iftar vakti sloganı ile konuklarını Ramazan ayında da ağırlamakya devam ediyor. Ketencilerde uygulanan Ekoköy Projesi’nde kadınlar organik tarım ve hijyen eğitimi, Türk ve Osmanlı mutfağı ile yöresel mutfaklar eğitimi gibi değişik konularda eğitimler aldı. İstanbul ve çevre illerden Ekoköy Projesine ilginin artması ile ramazana özel iftar menüleri ile bu ilginin devamlılığı sağlandı.

Ketencilerin Ekoköy’de ramazana özel iftar menüsünde Çerkez yemeklerinin yanı sıra Türk Mutfağının değişik lezzetleri otantik atmosferde beğeniye sunuldu. Doğayla iç içe geniş meyve bahçeleri içerisinde 120 kişilik kapalı 150 kişilik de açık alan kapasiteli yerleşim düzeninde kuş sesleri eşliğinde iftar yapma imkanın bedeli ise 32 TL. Zengin ve eşsiz lezzetlerin yer aldığı iftar menüsünde ise; çorba, sulu et yemeği, köfte, çoban kavurma, değişik Çerkez yemekleri, suda haluj, Çerkez tavuğu, Çerkez usulü baklava ve değişik menüleriyle gruplara da hizmet veriliyor.
Kaynak: İHA