Hollanda 2 - 4 Arjantin

2014 Dünya Kupası yarı final ikinci maçında Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi.

Hollanda 2 - 4 Arjantin
Son bilet Arjantin'nin oldu! Cüneyt Çakır'ın yönettiği Hollanda-Arjantin Dünya Kupası yarı finalinde 120 dakika boyunca gol sesi çıkmadı. Almanya-Brezilya maçının ardından tam bir futbol eziyetine dönüşen maçta Arjantin, Hollanda'yı penaltılarla 4-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Romero, biri Snejder'in olmak üzere kurtardığı iki penaltı ile finali getiren isim oldu.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği Dünya Kupası ikinci yarı final mücadelesinde Hollanda ile Arjantin, Arena Corinthians Stadı'nda final için kozlarını paylaştı. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona eren karşılaşmada rakibini penaltı atışları sonucunda 4-2 mağlup eden Arjantin finalde Almanya'nın rakibi oldu. Hollanda ise Brezilya ile 3.'lük maçında karşılaşacak.

Dünyayı yerinden oynatan Almanya-Brezilya maçı sonrası gözler Hollanda-Arjantin yarı finaline çevrilmişti. Beklentiler keyifli bir 90 dakika izlemek yönündeydi. Ancak keyifli bir maç izlemek bir yana, 120 dakikalık mücadele tam bir eziyete dönüştü. Hele ki Almanya-Brezilya maçının ardından...

Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü oyunu tercih etti. İlk dakikalarda topa daha çok hakim olan Hollanda oyunun da kontrolünü elinde bulunduran taraftı.

Ancak karşılaşmanın ilk önemli pozisyonu 15. dakikada Arjantin'den geldi. Ceza sahası yayının biraz gerisinden kazanılan serbest vuruşta yıldız oyuncu Lionel Messi, topun başına geçti. Messi'nin sert vuruşunda top kaleci Cillessen'de kaldı.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda iki takım da girdiği pozisyonlarında sonuca gidemedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girildi.

Maçın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoda başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında hem Hollanda hem de Arjantin pozisyon üretmekte zorlandı.

İlerleyen dakikalarda iki takımda gol için rakip kalede pozisyonlar üretse de ataklar genellikle ofsayt bayrağına takıldı.

Mücadelenin son dakikasında yıldız oyuncu Robben ile gole çok yaklaşsa da Arjantin defansı gole izin vermedi ve normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada uzatma dakikalarına gidildi.

Hollanda uzatma dakikalarının ilk devresinde de Arjen Robben ile etkili oldu ancak skoru değiştirecek golü bulamadı. Uzatmanın ikinci devresinde de gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltılarda gözler Hollanda'nın yedek file bekçisi Krul'u aradı. Ancak Kosta Rika maçının 119. dakikasında kaleye yedek file bekçisi Krul'u yollayan van Gaal, bu kez bu hamleyi gerçekleştirmedi.

Para atışını Arjantin kazanınca, penaltılar mavi beyazlı taraftarların durduğu tarafta atıldı. İlk vuruşta topun başına geçen Vlaar, topu kaleciye nişanlayınca avantaj Tangocuların oldu. Messi, Robben ve Garay'ın golle sonuçlanan penaltılarının ardından topun başına Sneijder geçti. Ancak Sneijder'in vuruşunda Romero yine devleşti ve kurtarışıyla Hollanda'nın umutlarını bitirdi. Agüero ve Kuyt'ın ağlara giden vuruşlarının ardından topun başına geçen Maxi Rodriguez, skoru 4-2 yaptı ve Arjantin'i finale taşıyan golü atmış oldu. Ancak elbette ki maçın yıldızı Arjantin file bekçisi Romero'ydu. Diğer tarafta ise bu kez kaleyi Krul'a teslim etmeyen ve Cillessen'e güvenen van Gaal, 4'te 0 ile umduğnu bulamamış oldu.

Bu sonuçla Arjantin finalde Almanya'nın rakibi oldu. Dünya Kupası 2014'ün şampiyonunu belirleyecek maç pazar akşamı 22.00'de oynanacak. Hollanda ve Brezilya ise cumartesi gecesi 23.00'te başlayacak maçta 3.'lük ile teselli bulmaya çalışacak.