Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kumlu ve Hassa kaymakamları ile belediye başkanlarını ziyaret etti.

Lekesiz, Kumlu Kaymakamı Ali Güner'i ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.
Hatay'ın sahip olduğu değerler açısından çok özel bir il olduğunu ifade eden Lekesiz, Kumlu ilçesinin de adeta bir bereket coğrafyasının ortasında bulunduğunu kaydetti.

Kaymakam Güner de ziyaret nedeniyle Vali Lekesiz'e teşekkür etti.
Lekesiz daha sonra Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu ziyaret etti.
Kaymakamlık birimlerini de gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Lekesiz, Hassa'nın taşıdığı potansiyel bakımından önünün çok açık olduğunu kaydetti.

Yapılması planlanan Hassa-Dörtyol Tüneli ve Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına çok büyük katkı sağlayacağını ifade eden Lekesiz, ziyarette "Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı" hakkında da bilgi verdi.
Vali Lekesiz, ziyaretleri kapsamında Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ve Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç'ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Belediye başkanlarını ziyaretinde Lekesiz, Hatay'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla belediyelerin görev, yetki ve sorumluluk alanlarının da genişlediğini kaydetti.

- Vali Lekesiz, şehit ailesiyle iftar yaptı
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, 1996 yılında Adana'da şehit olan Metin Sürer'in, Akevler Mahallesi'nde ikamet eden eşi Ayşe Sürer'in iftar sofrasına konuk oldu.
Aile fertleriyle sohbet eden Lekesiz, birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşma duygularının arttığı bu anlamlı ayda, ramazan coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

- Veda ziyareti
Lekesiz, tayini çıkan 2. Hudut Alayı ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat'ı makamında kabul etti.
Vali Lekesiz, Polat'ın iki yıllık görev süresi içerisinde Hatay'a en iyi şekilde hizmet verdiğini kaydetti.

Hasan Polat da sevgi, barış ve hoşgörünün merkezi Hatay'da görev yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA