Gazze saldırısında ölü sayısı artıyor

İsrail'in geçen pazartesi Gazze'ye yönelik başlattığı operasyonlarda şu ana kadar Filistin tarafında 35 kişinin öldüğü, 300'ünün yaralandığı açıklandı. İsrail ordusunun saldırıları artarak sürüyor.

Gazze saldırısında ölü sayısı artıyor
Filistin'in Gazze Şeridi'ni hedef alan "Koruyucu Hat" isimli askeri operasyonda, geçen pazartesiden bu yana İsrail saldırılarında ölen ve yaralananların sayısı yükseliyor. Gazze'de görevi fiili olarak devam eden eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudre ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre son 3 günde İsrail ordusu 35 Filistinlinin ölümüne, 300'ünün yaralanmasına sebep oldu.

Filistin Esirler Bakanlığından edinilen bilgiye göre İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerinden serbest bırakılan bin 27 Filistinli'den 60'ı yeniden tutuklandı. Bakanlık, İsrail tarafından başlatılan son operasyonlar kapsamında yaklaşık bin Filistinlinin de gözaltına alındığını belirtti.

İsrail yönetimi, Ekim 2011'de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" imzalamıştı. Mısır hükümetinin arabuluculuğunda yapılan anlaşmada, Hamas hareketinin elinde bulunan İsrail askeri Gilad Şalit karşılığında İsrail hapishanelerindeki bin 27 Filistinli serbest bırakılmıştı.

İSRAİL YÜZLERCE NOKTAYI VURDU
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, 160'ı havadan, 280'i denizden düzenlenmek üzere Gazze'deki 440 noktanın vurulduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kenar mahalle ve orta kesimdeki meskun mahalleri de bombaladığını bildiriyor.

GAZZE'DEN İSRAİL'E 117 FÜZE ATILDIĞI İDDİA EDİLDİ

İsrail ordusu tarafından, son 24 saat içinde Gazze'den İsrail'e 117 füzenin düştüğü iddia edilmişti. Açıklamada, "İsrail'in değişik bölgelerine Gazze Şeridi'nden son 24 saat içinde 117 füze düştüğü, 29'unun ise 'Demir Kubbe' füze savunma sistemine takıldığı" öne sürülmüştü.

İsrail Davud Yıldızı Acil Yardım Teşkilatı'nın yaptığı açıklamada ise Gazze'den atılarak Kudüs'ün güney ve orta kesimlerine düşen füzelerden seken şarapnel parçalarından 6 kişinin, panik nedeniyle ise 32 İsraillinin hafif yaralandığı ve hastanelere nakledildikleri belirtilmişti.

GAZZE'DE 50 EV YIKILDI
Filistin uzlaşı hükümeti Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid el-Hasayine, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı askeri operasyonlar sonucunda 50 evin kullanılamaz hale geldiğini, bin 700 konutun ise hasarlı olduğunu bildirmişti.


Kaynak: AA