Eyüp'te İş Makinesinin Gölete Düşmesi

İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanı İşletmesi AŞ, 3. havalimanı inşaatındaki dolgu çalışmaları sırasında gölete düşen iş makinesinin operatörünün hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yetkili mercilerce gerekli incelemelerin başlatıldığı bildirildi.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'den yapılan açıklamada, sabah saatlerinde İstanbul Yeni Havalimanı proje sahasında gerçekleştirilen zemin etütleriyle ilgili çalışmalar sırasında, bir çalışanının can kaybıyla sonuçlanan üzücü bir kaza yaşandığı belirtildi.
Kazanın, Eyüp'e bağlı Akpınar Köyü mevkinde, proje sahasında yer alan eski ve terk edilmiş bir maden ocağında oluşan göletin yakınında çalışan iş makinesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle gölete kayması neticesinde meydana geldiği kaydedilen açıklamada, alınan tüm iş güvenliği önlemlerine rağmen yaşanan bu elim kaza neticesinde Osman Ceylan isimli çalışanının hayatını kaybettiği aktarıldı.
Açıklamada, "Hayatını kaybeden çalışanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Elim kazayla ilgili yetkili merciler tarafından gerekli incelemeler başlatılmıştır. Yaşanan üzücü olayın sebepleri hassasiyetle ve detaylı bir şekilde araştırılmakta olup, gelişmeler tarafımızca paylaşılacaktır" denildi.
Kaynak: AA