Trabzon Büyükşehir İmar Planı İnceleme Toplantısı

Trabzon BüyükşŸehir İmar Planı İnceleme Toplantısı, Vali Abdil Celil ǖz başŸkanlığŸında yapıldı.

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleşŸtirilen toplantıya, BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoğŸlu, BüyükşŸehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut LJakır, Ortahisar Belediye BaşŸkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye BaşŸkanı şžefik Türkmen, Yomra Belediye BaşŸkanı İbrahim SağŸıroğŸlu ile ilgili kurum müdürleri katıldı.
İmarla ilgili yapılan çalışŸmaların görüşŸüldüğŸü toplantıda, büyükşŸehir yapılanmasının ardından geçmişŸten gelen sıkıntılar değŸerlendirilip, geleceğŸe yönelik hedefler ortaya konuldu. Bunun dışŸında Kıyı Kanunu ile ilgili konular ele alınarak yaz sezonuyla birlikte artan denizlerde boğŸulma vakalarının önüne geçilmesi için sahillerde ve plajlarda alınması gereken tedbirler görüşŸüldü.
Vali ǖz, kapanan belde belediyelerinin imarla ilgili yaptığŸı çalışŸmaları genel olarak değŸerlendirdiklerini belirterek, "ValiliğŸimize ve ilgili birimlerimize özellikle imarla ilgili intikal eden şŸikayetler vardı. Bu çerçevede var olan sıkıntıları değŸerlendirilip gerekli inceleme ve soruşŸturmaları başŸlatarak sonuçlarını ele aldık. Bu alanda yapılması gerekenler yazıyla büyükşŸehire ve ilgili belediyelere gönderildi. BüyükşŸehir yapılanmasına geçişŸle beraber imar, plan ve uygulamaları bu çerçevede değŸerlendirme konusunda genel prensip kararı alındı. Uygulamaları hep birlikte takip edeceğŸiz" dedi.

 
Kaynak: AA