(özel Haber) Tuzla Belediyesi Tarafından Suriyeli Göçmenlere İftar Verildi

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD), Kırıkhan’da kurduğu mutfak çadırla bu yıl da sığınmacı Suriyeli vatandaşlara İstanbul Tuzla Belediyesi tarafından yardımlarla iftarlık hizmeti sunuyor.

(özel Haber) Tuzla Belediyesi Tarafından Suriyeli Göçmenlere İftar Verildi

Kırıkhan ilçesinde 2 yıl önce kurulan HAYAD, ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye göç eden Suriyeli mültecileri ağırlıyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dernek bünyesinde kurulan çadırlarda Suriyeliler ağırlanırken, çadırlarda kalan Suriyelilere her gün iftar veriliyor.

Tuzla Belediyesi bu yıl da geleneği bozmayarak, mültecilere iftar verdi. Tuzla Belediye Başkan Danışmanı Dr. Mehmet Metin, yaptığı açıklamada, "Bugün çadır kent haricinde Kırıkhan’ın mahallelerinde bulunan 650 Suriyeliye sıcak yemek dağıttık. Oradaki coşku, çocukların yüzlerindeki sevinç her şeye değerdi" dedi.

HAYAD ile yaklaşık 2 yıldır birlikte çalıştıklarını, belediye olarak 40’a yakın TIR yardımında bulunduklarını belirten Dr. Metin, "Buradaki insanlar bu dernekte büyük bir yük alıyor, büyükşehirlere göçü büyük ölçüde önlüyor, millet olarak vermeyi seven bir milletiz, karşılıksız vermeyi seven bir milletiniz. Ben Afrika'ya da gidiyorum, Somali'ye de gidiyorum, oradakiler de aynen bunu söylüyorlar, siz geliyorsunuz iyi şeyler yapıyorsunuz ve bir şey istemeden gidiyorsunuz diye. Bu millet böyle bir necip bir millet. Belediyelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının çok güzel imkanları var, kamuoyu biraz daha duyarlansa HAYAD gibi derneklerin sayısı artar ve büyük bir yük alınır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA