Kanyonda Kayadan Düşen Yaralı Öğretmen Kurtarıldı

Hatay’ın Arsuz ilçesindeki Gökmustafa Kanyonu’nda doğa yürüyüşü yaparken karşıya geçmek istediği sırada kayanın üzerinden düşerek yaralanan öğretmen Özgür Şeker, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin yaklaşık 15 saatlik operasyonu sonucunda kurtarıldı.


Yürüyüş sırasında düşerek bacağında kırıklar oluşan ve bölgede mahsur kalan Coğrafya Öğretmeni Özgür Şeker’in (40) yanında bulunan arkadaşları, AFAD ekiplerinden yardım istedi. AFAD’ın sorumlu müdürü dahil 11 kişilik ekip ve 2 araçla başlatılan çalışmada yaralı öğretmene ulaşıldı. AFAD ekipleriyle birlikte olay yerine gelen sağlık görevlisi, burada ilk müdahaleyi yaparak öğretmeni sedyeye aldı. Güvenli bir şekilde sedyeye bağlanan Özgür Şeker, kanyonun içinde 3 saat süren zorlu bir yürüyüşün ardından helikopterin alabileceği bir noktaya getirildi.

Yaralı öğretmen, AFAD’ın talebi üzerine bölgeye gönderilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı acil kurtarma helikopteri ile İskenderun Devlet Hastanesi’ne nakledildi.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, yaralı öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

İnsan hayatının her şeyden önce geldiğini vurgulayan Vali Lekesiz, mahsur kalan Özgür Şeker’in kurtarılabilmesi için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, zaten devletin de böyle günler için varolduğunu ifade etti.

Lekesiz, “Saatler süren zorlu bir operasyonun ardından vatandaşımızın sağ salim kurtarılması hepimizi son derece mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA