Havzalı Hemşehri Dernekleri Federasyon Çatısı Altında Buluşuyor

Ülke genelindeki Havzalı hemşehri derneklerini bir çatı altında toplamak amacı ile Samsun Havza Dernekleri Federasyonu kuruldu.

İstanbul'da kurulan ve şu an 22 derneğin üye olduğu Samsun Havza Derneklerin Federasyonu Kurucu Başkanı Fikret Bıyık, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i makamında ziyaret ederek federasyonun kuruluş amacı ile kuruluş çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bıyık, "Federasyonumuz İstanbul'da faaliyet gösteren 22 Havzalı hemşehri derneğinin bir araya gelmesi ile kuruldu. İstanbul'da yaklaşık 150 bine yakın Havzalı bulunmakta. Bizim amacımız sadece İstanbul değil tüm ülke genelindeki Havzalıları bir çatı altında toplamak. Federasyon olarak Havza Belediyemizden her zaman destek gördük. Havza Belediyesi ile olan ortak çalışmalarımız devam edecek" dedi.

İkiz ise Bıyık'a çalışmalarından ötürü teşekkür ederek; "Bu işler fedakarlık isteyen işler. Sizler bu fedakarlığı göstererek Havza'mız için önemli bir hizmet vermektesiniz. Sizi ve yönetiminizi tebrik ediyorum. Kurulan bu federasyonla gurbetteki Havzalıların sesi artık daha bir güçlü çıkacaktır" dedi.

Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise İstanbul'da ve ülke genelindeki Havzalılar derneklerini bir çatı altında toplamak amacı ile federasyon kuruma kararı aldıklarını belirterek, "Ülke genelinde 200 binin üstünde Havzalı ve 57 adet Havzalı derneği var. Bu potansiyeli harekete geçirmek ve bu derneklerin bir çatı altında toplanarak daha güçlü şekilde hareket etmesi için harekete geçtik. Şu an federasyonumuza üye 22 derneğimiz var. Bu sayı gün geçtikçe artmakta. İnşallah Ocak ayında federasyonumuzun genel kurulunu yaparak daha güçlü bir yönetim ile Havzamız ve Havzalılar için çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA