Diriliş 1. Bölüm Fragmanı Ve Özeti

TRT ekranlarının yeni dizisi Diriliş 1. Bölümüyle yakında ekranlarda olacak. İşte Diriliş 1. Bölüm fragmanı ve özeti...

Diriliş 1. Bölüm Fragmanı Ve Özeti
Diriliş Dizisi 1. Bölüm özeti:

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin yaşamı ve kahramanlıkları, dizinin ana konusunu oluşturuyor.

DİRİLİŞ 1. BÖLÜM FRAGMANI İÇİN TIKLAYINIZ

Başta Ertuğrul Gazi ve Hayme Ana rollerini oynayacak oyuncular olmak üzere oyuncu seçimleri büyük bir titizlikle yürütüldü.

Yapımını Tekden Film ' in, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ ' ın üstlendiği ve TRT-1 ekranlarında yayınlanacak olan Diriliş – Ertuğrul Dizisi ' nin ilk teaser ' ı yayınlandı.

Teaser çekimleri Tuz Gölü ' nde yapılan Diriliş Dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp ' lerinin Tapınak Şövalyeleri, vahşi Moğollar ve acımasız Türkmen beylerine karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği ' ni kurma sürecini konu alıyor.

DÜNYANIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ADAMIN HİKÂYESİ

Dizinin Yapımcısı ve Senaristi Mehmet Bozdağ, dizilerinde Anadolu ' nun emperyal güçler tarafından işgal edildiği bir çağ olan 13. yüzyılda Ertuğrul ' un 400 çadırlık ovasına yurt bulma hikâyesini işlediklerini belirtti. Bozdağ, dizilerinde bu yurdun üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu ' na dönüşmesinin sırrını da arayacaklarını söyledi.

Osmanlı devletinin kuruluş sırrının Ertuğrul ' un hikâyesinde gizli olduğunu belirten Bozdağ “Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikâyesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusunu dizimizde anlatacağız”

BİR YIL SÜREN HAZIRLIK SÜRECİ

Diriliş – Ertuğrul Dizisi ' nin çekimi için bir yıllık hazırlık serüveni geçirdiklerini belirten Bozdağ, “Bu süreçte senaryo, dekor ve kostüm tasarım hazırlıklarını yaptık. Uluslararası atlı akrobasi, aksiyon, yarış ve dans ekipleri ile çalışma takvimlerini oluşturup her şeyiyle 13. yüzyıla ait bir dünya kurduk” dedi. Çekimlerine Ağustos ayında başlanacak olan Diriliş- Ertuğrul Dizisi ' nin hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini ifade eden Bozdağ dizinin kadrosu, konusu ve özellikle savaş sahneleriyle izleyicilerin beğenisini kazanacağını belirterek şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında olduklarını da sözlerine ekledi.