Denetimli Serbestlik ve Tsm’den 3 Seminer

Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) arasında yapılan işbirliği sayesinde, haklarında denetimli serbestlik tedbiri verilen yükümlülere farklı konularda 3 ayrı seminer verildi.

Denetimli Serbestlik ve Tsm’den 3 Seminer

Madde bağımlılığı seminerini sunan toplum sağlığı merkezinde görev yapan Psikolog Gökben Yıldız, "Bağımlılık nedir. Yoksunluk ne demektir. Hangi maddeler bağımlılığa yol açar. Bağımlılık ne kadar sürede gelişir? ve Bağımlıkta tedavi" gibi bir çok başlıkta sunum yaptı.

Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru H. Osman Selvi verdi. Dr. Osman Selvi ise aile planlamasının ailelerdeki çocuk sayısını sınırlandırma anlamına gelmemesi gerektiğini, aile planlamasının amacının anne ve doğacak çocukların sağlıklı olması ve gebeliğin, çocuk sahibi olmak istendiği zaman oluşması çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği vurguladı. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların da anlatıldığı seminerde bu hastalıklardan korunma yolları anlatıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi personeli Şaziye Bayrak’ın sunumunu yaptığı seminerde ise sağlıklı beslenme anlatıldı. Ebe Arife Dedeler ile Hemşire Zahide Yılmaz’ın da katıldığı seminerde, yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temelini oluşturduğu vurgulanırken, aksi durumun; şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, bazı kanser türleri ile sık sık görülen şeker hastalıklarına sebebiyet vereceği belirtildi.

Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde Toplum Sağlığı Merkezi tarafından 2014 yılı içerisinde 5 seminer daha verilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA