Akkuşluların Sadece Yüzde 10’u Akkuş’ta Yaşıyor

İstanbul’da faaliyet gösteren Akkuş İlçesi derneklerince geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

Akkuşluların Sadece Yüzde 10’u Akkuş’ta Yaşıyor
İftara katılan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Akkuş dışında yaşayan Akkuşlu nüfsusun 300 binden fazla olduğunu belirterek, “Akkuşlu olup Akkuş’ta ikamet edenlerin oranı genel nüfus sayısının sadece yüzde 10’u” dedi.


Yaklaşık 180 bin Akkuş’lunun yaşadığı İstanbul’da dernekler tarafından iki ayrı iftar progrmamı düzenlendi.

Çekmeköy’de Akkuş İlçesi Ortabölme Mahallesi, Sultanbeyli’de ise Akkuş İlçesi ve çevre köyleri dernekleri tarafından düzenlenen iftar programına gurbette yaşayan Akkuşluların yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelenk, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ak Parti Akkuş İlçe Başkanı Ramazan Acar, Akkuş Belediye Meclis Üyeleri Ercan Çayıroğlu ve Mehmet Kayaoğlu, Kırpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, ORDEF Başkanı Sabri Çelebi ile dernek başkanları katıldı.

İftar programında İsatanbul’daki hemşerilerine hitap eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Doğup büyüdüğünüz Akkuş’tan, Akkuş’taki akrabalarınızdan ve komşularınızdan sizlere selam getirdim” diyerek başladığı konuşmasında “30 Mart’ta sahsıma verdiğiniz destekten dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlere mahcup olmamak için gece gündüz çalışacağız, sorumluluğumuz büyük, Akkuş’a geldiğinizde yol ve sudan dolayı hep dert yandınız, bundan sonra bu sorunlar çözülecek, mağduriyetler sona erecek, çünkü sizlere söz verdik” dedi.

Akkuş’un geçmişte çok göç verdiğini dile getiren Başkan Demirci, “İlçemizin 300 bin nüfusu var, ancak bu nüfusun yüzde 10’u bile Akkuş’ta kalmadı.İstanbul’da 180 bin Akkuşlu kardeşimiz yaşıyor. Gurbette yaşamak kolay değil, sizlerin sıkıntılarını bilen kardeşinizim. Dernek çalışmalarınızı da yakından takip ediyorum. Burada güzel birliktelikler oluşturulmuş, dernek başkanı tarafından buraya davet edildiğimde hiç tereddütsüz kabul ettim. Aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Kırpınar Başpehlivanı Fatih Atlı’yı sahneye davet ederek birlikte iftara katılanları selamlayan Başkan Demirci, “Başpehlivanımız Fatih Atlıy’ı küçüklüğünden beri takip ediyorum. Kendisine her türlü desteği vermeye hazırım, kendisini başarılarından dolayı kutluyor ve altın kemerin daimi sahibi olmasını diliyorum.” diyerek Başpehlivan Atlı’ya altın hediye etti. Başpehlivan Fatih Atlı da beraberinde getirdiği altın kemeri Başkan Demirci’ye takarark birlikte kameralara poz verdiler.
Kaynak: İHA