Turgutlu'da İlk Kez Kök Hücre Nakli Yapıldı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, Devlet Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Cerrah Cemal Kemaloğlu, Burger hastalığına yakalanan 47 yaşındaki Nihat Erbay'a 'Periferik Kök Hücre Nakli' gerçekleştirerek yine bir ilke imza attı.

Turgutlu'da İlk Kez Kök Hücre Nakli Yapıldı

Periferik Kök Hücre Nakli Türkiye'de yaklaşık 150 hastaya uygulanırken, Ege bölgesinde 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan bu uygulama Manisa bölgesinde ise ilk kez Turgutlu Devlet Hastanesi'nde Kalp Damar Hastalıkları Uzmanı Cerrah Cemal Kemaloğlu tarafından gerçekleştirildi

Yapılan operasyon sonrası sağlığına kavuşan Nihat Erbay'ı Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu ve Doktoru Cemal Kemaloğlu'u ziyaret etti. Önceleri, kök hücreleri sadece kemik iliği dokusundan alarak saflaştırdıklarını dile getiren Kemaloğlu, "Bu işlem hem oldukça zahmetli, hem de hasta için oldukça travmatik bir işlemdi. Biz Nihat Bey'e uyguladığımız operasyonda bu hücreleri göbek bölgesindeki yağ dokusundan alarak saflaştırıp ayırdık. Ayrılan bu hücreleri tıkalı damarların içerisine ve etrafına enjekte ederek bu hücrelerin yeni damar dokusu oluşturmasını umut ediyoruz." dedi.

Hastaneden geçtiğimiz Cuma günü sağlıklı bir şekilde taburcu olan Nihat Erbay ile bir araya gelen Doktor Kemaloğlu, "Şu ana kadar iki hastamıza bu işlemi uyguladık. Bu iki hastamızda uzun zamandır takip ettiğimiz ve ilaç tedavisine rağmen sıkıntılarını gidermekte zorluk çektiğimiz hastalarımızdı, Nihat Bey'de bu hastalarımızdan biriydi. 20-30 metre dahi yürümekte güçlük çekmekteydiler. Uygulama sonrası 2 hafta içerisinde düzelmelerin başlayacağını umut ediyoruz." dedi.

Operasyon sonrası kendisini daha iyi hissettiğini belirten Burger hastası Nihat Erbay ise, "Doktoruma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok sıkıntılarım vardı, kendisinin dediği gibi yürümekte zorlanıyordum. Henüz çok kısa süre olmasına rağmen kendimi iyi hissediyorum. İnşallah daha da iyi olacak. Başta Başhekimimiz Sabri bey olmak üzere tüm hastane yönetici ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Turgutlu'da ilk kez böyle bir operasyon olduğunu öğrendim. Gerçekten Doktorumuz Cemal beyde çok başarılı bir cerrah kendisinden Allah razı olsun diyorum" dedi.

Kaynak: İHA