Şehit ve gazi yakınlarına büyük müjde!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şehit ve gazi yakınlarını sevindirecek müjdeyi iftarda açıklayacak. 35 bin şehit ve gazi yakını kamuda istihdam edilecek.

Şehit ve gazi yakınlarına büyük müjde!
Hükümet, kamuda istihdam edilecek 35 bin şehit ve gazi yakını için düğmeye bastı. İlk grup atama Ramazan ayının son haftasında şehit ve gazi yakınlarına verilecek iftarda gerçekleşecek. İşlemleri tamamlanan şehit ve gazi yakınlarıyla bağlantı kuracak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, iftar davetinde bulunarak kadro müjdesini de verecek.

ÜÇ BİNİ BU AY ATANACAK

Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı iftar yemeğinde yaklaşık 3 bin kadronun ataması yapılacak. Atamalarda kimin hangi kamu kurum ve kuruluşunda istihdam edeceği, iftar yemeğinin ardından düzenlenecek elektronik kura töreniyle belirlenecek. Kura butonuna Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan basacak.

ATAMA SÜRECİ 2015’TE BİTECEK


İlk grup atamanın ardından, süreç içinde yeni atamalar yapılacak. 35 bin kadroya ilişkin atamalar 2015 sonuna kadar tamamlanacak. Yönetmeliğe göre, TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara bir, vazife malulü kapsamındaki diğer kamu görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara bir, sivil vatandaşlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden veya engelli hale gelenlere bir istihdam hakkı veriliyor.

Kurum ve statüsü ne olacak?

Planlanan uygulamaya göre atamalar genel ve özel bütçeli kamu kurumlarına, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, Sosyal Güvenlik Kurumlarına, Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarına, İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına, özel kanunla kurulan diğer her türlü kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak. Hak sahipleri; 657 sayılı Devlet memurları Kanunu'na tabi memur kadrolarında, sözleşmeli personel pozisyonunda ve sürekli işçi kadrosunda istihdam edilelecekler.

Eğitimine göre kadro verilecek


Alınan bilgilere göre hak sahiplerinden, İlköğretim, ortaokul, ilkokul mezunu olan hak sahipleri hizmetli unvanlı kadrolara, ortaöğretim ve yükseköğretim mezunu olan hak sahipleri ise memur unvanlı kadrolara atanacaklar. Sözleşmeli personel pozisyonları ve işçi kadrolarında ise Devlet Personel Başkanlığınca belirlenen aynı veya eşdeğer unvanlı pozisyon ve kadrolar esas alınacak.