Samsun İl Müftüsü Öztürk, Havza'da Vaaz Verdi

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Havza'da bir dizi incelemelerde bulunarak teravih namazı öncesi vaaz verdi.

Merkez Yatılı Kuran Kursu'nda incelemelerde bulunan Öztürk, Havza Müftüsü Lütfü Kocatürk ile Kurs Müdürü Kazım Seçkin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kursun hizmet kalitesinin yüksek olduğunu fakat yatakhaneler gibi sosyal yaşam alanlarında kalitenin yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, gerekli çalışmaların yapılması için talimat verdi. Müftü Öztürk, öğrencilerle birlikte iftar yaptıktan sonra Kevser Camisi'nde teravi namazı öncesi vaaz verdi.
Teravi namazı sonrası ise Havza Belediyesince düzenlenen halk sohbetine katılan Öztürk, İlkadım Beyazıt Cami İmamı Yusuf Koç tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının her sene farklı bir konuyu öne çıkardığını bu yılın sloganının ise "Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan Her Zaman" olduğuna işaret etti.
Kimsesizlere, yaşlılara, engellilere sahip çıkılmasını isteyen Öztürk, bu konu ile ilgili Kuran ve hadislerden örnekler verdi.
Toplumda ailenin önemine işaret eden Öztürk, aile yapısının korunması gerektiğine işaret ederek, şu ifadelerde bulundu:
"Evlilik peygambere itaattir. Peygamber efendimiz 'Evlenin, çoğalın. Ben sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim. Doğurgan ve sempatik kadınlarla evlenin' buyurdu. Bir şey daha hatırlatayım, son dönemin hastalığıdır bu, 30 yaşında bir hanımefendi dul kalıyor, bir daha evlenmiyor. Evlenmenizi tavsiye ediyorum. 60 yaşında birinin eşi ölüyor çocukları evlendirmiyor. Bir hanım gelirde mirasa ortak olur diye. Dul olan kardeşlerimizin evlenmesini tavsiye ediyorum. Biz de müftüler olarak, imamlar olarak sizlere yardımcı olmaya hazırız. Evlenmeliyiz, bir birimize destek ve yardımcı da olmalıyız. Boşanmalar arttı, şiddet artı. Bugün Havza'nın içerisinde bir cami yaptırmaktan boşanmak üzere olan bir aileyi kurtarmak daha fazilettir. Bir müftü olarak bunu söylüyorum. Burada yeterince cami var. Ama aileler yanıyor, kurtarmalıyız. Evlerden camiye adam gidiyor camiden eve değil. Evlerimizde huzur kalmadı, bereket kalmadı. Evlerimizi cennet yuvalarına döndürmeliyiz. Huzurevleri dağ tepesinde değil evlerimizde olmalıdır. Huzurevi evimiz olmalıdır. Eşimizle çocuklarımızla dertleşmeliyiz. Bu boşanmaların önüne geçmeliyiz. Hak yardımcımız olsun özlediğimiz aile yuvasına yol yersin."
Programa eski milletvekili Musa Uzunkaya da katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, konuşmasının ardından İl Müftüsü Öztürk'e çiçek takdim etti. Öztürk ise çiçeği programı izleyen bir engellinin yanına giderek kendisine verdi.
Kaynak: AA