(özel Haber) Diyarbakır'da Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası

Diyarbakır’da Yunus ve Tuğba Tulay çifti, doğacak çocuklarının devlet hastanesindeki görevlilerin ihmali yüzünden öldüğünü ileri sürdü.

(özel Haber) Diyarbakır'da Bebeğin İhmalden Öldüğü İddiası

İddiaya göre olay, geçtiğimiz gün Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Yunus Tulay (33), eşi Tuğba Tulay'ı (29) doğum sancısı nedeniyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Anne Tuğba Tulay iki kez doğumhaneye indirilip yer olmadığı gerekçesiyle yatırıldığı kata geri çıkarıldı. Hastanenin doğumhanesinde yer olmadığı için bekletilen anne, çocuğunun karnında öldüğünü hissettiğini doktor ve hemşirelere söylemesine rağmen herhangi bir müdahale yapılmadığını iddia etti. Anne Tuğba Tulay, 3 gün boyunca gözlem altında kaldığını, doğumun gerçekleşmesi gerekirken hastanede hemşireleri ve doktorları beklediğini söyledi.

Tuğba Tulay, "Hastaneye gittim sancılarım vardı, doğumumun geldiğini söylediler. Hemşireler beni muayene ederek çocuğun kalbinin attığını ve hiç bir sorunun görülmediğini bize söyledi.

Bu konuşmanın ardından çocuğumun karnımda öldüğünü öğrendik. Yer yok diye çocuğum öldü, çocuğum hastane görevlileri yüzünden öldü. Kocaman hastanede nasıl olur da doğum yeri olmaz. Ben şikayetçiyim mahkemeye başvurdum çocuğumun katili hastane sorumlularıdır" dedi.

Baba Yunus Tulay ise hastanede yer olmadığı için eşinin yatan hasta katına çıkarıldığını söyledi.

Yunus Tulay, "Doktorlar eşimi gördü yatışını yaptı. Sonra normal hastaların olduğu yere çıkarıldı serum takıldı. İşlerim için yatışını yaptım ben gittim, kız kardeşime herhangi bir sıkıntı olursa beni mutlaka arayın diyerek hastaneden ayrıldım. Hastaneye yatışının ikinci gününde eşimi aradım iyi olduğunu söyledi.

Gece saat 03.00’da eşim hemşire ve doktorlara çocuğun karnında öldüğünü hissettiğini söylüyor. Hemşireler saat 04.30 sıralarında eşimi alıp doğumhaneye götürüyorlar ve çocuğun kalbinin durduğunu söylüyorlar. Sabah 07.00'de kız kardeşim beni aradı ve doktorların kendilerine çocuğun kalbinin durduğunu belirttiğini söyledi.

Hemen hastaneye gittim, kapının önüne vardığımda doktor ile görüşmek istedim. Doktor bana başın sağ olsun çocuğunu kaybettik dedi.

Benim çocuğum ihmal davranıldığından öldü. Mahkemeye verdim şikayetçiyim vazgeçmem, eşimi hastaneden alıp götürdüm, özel bir hastaneye girişini yapamadım. Orada girişim devlet hastanesinde olduğu için gidip iptal ettikten sonra müdahale ettiler. Hastanenin başhekimden şikayetçiyim eğer sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları'na başvuru yapacağım. Başbakanıma sesleniyorum sesimi duysun" diye konuştu.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sarmed Aygören ise konuyla ilgili inceleme yapacaklarını ve sonucu hakkında bilgilendirmelerde bulunacaklarını dile getirdi

Kaynak: İHA