Muş'ta Sporculara Malzeme Desteği

Hasköy ilçesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından yürütülen Hasköy Gençlik Merkezi (Has-Gem) Projesi kapsamında 10-18 yaş aralığındaki 100 sporcuya malzeme dağıtıldı.

İlçe Stadyumu'nda düzenlenen malzeme dağıtım töreninde konuşan Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, sporun dünyada insanları bir araya getiren bir eylem olduğunu söyledi.

Spor kulüplerinin maddi yetersizlikten sporcu bulamadığını buna bir nebze de olsa katkı sağlamak için malzeme desteğinde bulunduklarını ifade eden Göktürk, şöyle konuştu:
"Kayıtlara baktığımız zaman dünyada 194 ülke vardır. Bunların hepsi, farklı dil, din, ırk, mezheplerde ve hepsinin kendine göre özellikleri var. Hepsi haritada farklı yerlerde yaşamaktalar ama hepsinin kendince ekonomik, siyasi, kültürel kavgası, çatışması, savaşı var. Ancak söz konusu spor olduğu zaman bunların hepsini bir kenara koyarlar ve bir araya gelirler. Dünya kupası veya diğer sportif müsabakalar bunların en güzel örneğidir. Bizler de buradan hareketlenerek gençlerimizin geleceklerine yatırımlar yapmak ve desteklemek için bu spor malzemelerini vermek için bir araya geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Törene, İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, Ak Parti İl Genel Meclisi üyeleri Hüsamettin Altay ve Rüstem Sayım ile vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Kaynak: AA