Muş'ta Sporculara Malzeme Dağıtıldı

Muş’un Hasköy ilçesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından yürütülen Hasköy Gençlik Merkezi (Has-Gem) Projesi kapsamında 10-18 yaş aralığındaki 100 sporcuya malzeme dağıtıldı.

Muş'ta Sporculara Malzeme Dağıtıldı

Hasköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen proje kapsamında İlçe Stadyumu’nda malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Hasköy Kaymakam Vekili ve Muş Vali Yardımcısı Hüseyin Göktürk, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen, AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Hüsamettin Altay ve Rüstem Sayım ile vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Vekili Hüseyin Göktürk, dünyada insanları bir araya getiren tek eylemin spor olduğunu söyledi.

Göktürk; “Kayıtlara baktığımız zaman dünyada 194 ülke vardır. Bunların hepsi, farklı dil, farklı din, farklı ırk, farklı mezhepler, hepsinin kendine göre özellikleri vardır. Hepsi haritada farklı yerlerde yaşamaktadırlar, ama hepsinin kendince böyle bir ekonomik, siyasi, kültürel kavgası, çatışması, savaşı vardır. Ancak söz konusu spor olduğu zaman bunların hepsini bir kenara koyarlar ve bir araya gelirler. Dünya kupası veya diğer sportif müsabakalar bunların en güzel örneğidir. Bizler de buradan hareketlenerek gençlerimizin geleceklerine yatırımlar yapmak ve desteklemek için bu spor malzemelerini vermek için bir araya geldik. Spor kulüplerimiz maddi yetersizlikten dolayı sporcu bulamamakta. Çoğu zaman bizde çeşitli kaynaklarla gerek yerel yönetimler, gerek Muş Valiliğimizin kaynaklarıyla 100 sporcumuza yaz ayının verimli ve faydalı geçmesi için bu malzemeleri hediye edeceğiz, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Göktürk, yaptığı konuşmanın ardından Öz Hasköy Spor Kulübü sporcularına malzeme dağıttı.

Kaynak: İHA