Milas'ta Kaymakam Gürel'den Görme Engellilere Tam Destek

Milas'ta birlik olup engelleri kaldırma gayretiyle Milas Görme Özürlüler Derneğini kurmak isteyen görme engelliler, vatandaşların ve daire emirlerinin de ilgi gösterdiği bir iftar yemeği verdi.

Milas'ta Kaymakam Gürel'den Görme Engellilere Tam Destek

Yemeğe katılan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, sıkıntılarını anlatan görme engellilerle tek tek ilgilenerek, görme engellilerin dernekleşme çabalarına destek verdi.
Henüz kurulma aşamasında olan Milas Görme Özürlüler Derneği, geçtiğimiz pazar günü Milas Orhan Menteşe Öğretmenevinde iftar yemeği verdi. Görme engelli vatandaşların ve ailelerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı iftar yemeğine; Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Oktay Çelik, Milas Müftü Vekili Dündar Karakuş, Türk Eğitim-Sen Milas Temsilcisi Adnan Karaağaç, Eğitim Bir-Sen Milas Temsilcisi Şahin Akın, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş katıldı.

Okunan dualarla iftar yapan davetliler, ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. Yemeğin ardından görme engelliler adına konuşma yapan Harun İnpınar, iftar yemeğine katılanlara, görme engellileri yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür etti. Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Milas Kaymakamı Fuat Gürel de böylesi hayırlı bir ayda görme engellilerle birlikte iftar yapmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

“ENGELLİ BİREYLERİN SORUNLARINI YAKINDAN BİLİYORUM”
Evladının da engelli bir birey olduğunu bu nedenle engellilerin ne gibi sıkıntılar yaşadığına bire bir şahit olduğunu belirten Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, toplum olarak birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, devletin engelli vatandaşlar konusunda imkan sağlamak konusunda çalışmalarından bahsetti.

Gerçekleştirdiği yemek duasının ardından davetlilere seslenen Milas Müftü Vekili Dündar Karakuş, İslam dinin engelli bireyler konusunda çok koruyucu bir din olduğunu söyledi.

KAYMAKAM GÜREL’DEN GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL İLGİ
İftar etkinliğinin ardından görme engellilerle sohbet eden Milas Kaymakamı Fuat Gürel, engellilerin gündelik yaşamda yaşadıkları sorunları dinledi. Görme engellilerin her biriyle tek tek ilgilenen Gürel, ilçede yaşayan ve yardım desteği, sağlık gibi konularda sorun yaşayan bazı görme engellilerin durumlarının araştırılması için talimat verdi. Milas’a bağlı Kultak Mahallesi’nden gelen Öztürk ailesine mensup dört görme engelli kardeşin Kaymakam Gürel’le konuşması, engelli aileler tarafından ilgiyle takip edildi.

GÖRME ENGELLİ SULTAN; “EĞİTİM ALMAK İSTİYORUM!”
Engelli kardeşlerden biri olan Sultan Öztürk, görme engellilerin de eğitim hakkına sahip olduğunu hatırlatarak; “Eğitim İstiyorum!” dedi.

Eğitim sistemine farklı bir perspektiften bakan Öztürk, Kaymakam Gürel’e “Engelli bireyler de normal bireylerle aynı avluda aynı okulda eğitim görsün. Sınıflar ayrı olabilir ama bizler de aynı yerde eğitim görelim, onlarla kaynaşalım ki ileri de uyum içinde yaşayabilelim. Görme engellilerin okulu ayrı olduğu için babam okula göndermedi. Okumak istiyorum!” dedi.

Görme engellilerin dernekleşme çabalarını destekleyen ve onlara mevzuatı anlatan Gürel; “Sultan gibi görme engelli kardeşlerimizin eğitim alabilmesi noktasında neler yapılabilir araştırmamız gerekiyor. Tabi bunlar dernek kurulduktan sonra daha kolay halledilebilir. Görme engelli vatandaşlarımızın toplum içinde sorunsuz bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için gereken girişimleri yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Belediyemizle ilçedeki sarı çizgili kılavuz yollarla ilgili görüştük. Onlar da altyapı çalışmalarının ardından bu sorunla yakından ilgilenecekler” dedi.

Kaynak: İHA