Merve Kavakçı ‘siyaset bilimi’ dersi verecek

Türban’la TBMM’ye giren ilk milletvekili olan Yrd. Doç. Dr. Merve Safa Kavakçı İslam, 2014-2015 eğitim yılından itibaren Üsküdar Üniversitesi’nde ders verecek

Merve Kavakçı ‘siyaset bilimi’ dersi verecek
Yüksek isans eğitimini Harvard Üniversitesi kamu yönetimi alanında, doktorasını da Howard Üniversitesi siyasal bilimler konusunda yapan İslam, Üsküdar Üniversitesi’nin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni açtığı Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’ndeki derslere girecek.

Araştırma merkezi kuracak

Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan şunları söyledi: “Merve Hanım ABD’den dönmeyi düşünüyordu. Bizimle bağlantı kurdu. Çok dolu bir CV’si var. Amerika’da çok çalışmış. Biz de çok şaşırdık. Merve Hanım, Edward Said’in çalışmalarını takip eden, sömürgeciliği araştıran ve işleyen post kolonyal kuram üzerine çalışan bir uygulama ve araştırma merkezi kurmak istiyor. Bizde ilk yıl hazırlık olacağı için daha çok araştırma merkezinin kurulmasıyla ilgili çalışacak. Bölüm için açılan derslerin hepsini verebilecek durumda. Bizim için kendisinin bilimsel kimliğini ön planda.”

Meclis’ten çıkarılmıştı

Fazilet Partisi’nden 1999’da milletvekili seçilen Kavakçı, 2 Mayıs 1999’da TBMM’deki yemin törenine başörtülü gelince dönemin Başbakanı Bülent Ecevit “Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz” demiş, Kavakçı Meclis’ten çıkarılmıştı. Bu olay Fazilet Partisi’nin kapatılması davasının ana nedenlerinden biri olarak dosyaya girdi. Kavakçı ve bazı vekillerie 5 yıl siyaset yasağı cezası aldı. ABD vatandaşı olduğunu bildirmediği için Türk vatandaşlığından çıkarılan Kavakçı, 2010’da eski AP milletvekili Nadir Latif İslam’ın oğlu, ortopedi uzmanı Prof. Dr. Cihangir İslam’la evlendikten sonra tekrar Türk vatandaşlığına geçti. Kavakçı George Washington Üniversitesi Uluslararası öğretim üyeliği yaptı.