Kırıkhan'ın Anavatana Katılışının 75. Yıl Dönümü

Kırıkhan'ın anavatana katılışının 75. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 7 bin yıllık geçmişi ve çeşitli medeniyetleri içinde barındıran Hatay'ın, asıl kimliğini Türk-İslam medeniyetine girmekle kazandığını belirtti.

Yavuz, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki milli mücadelenin kazanıldığı büyük utkunun önemli safhalarından biri olan 6 Temmuz 1939'un, Türk askerinin Kırıkhan'a girişi olarak tarihin altın sayfalarına nakşedildiğini kaydetti.

Bu gururlu günü sevinç ve coşkuyla kutladıklarını ifade eden Yavuz, ''Bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen halkımız, milli bütünlüğünü bugüne dek korumuş ve bundan sonra da sonsuza dek koruyacaktır. 75 yıl önce bugün Kırıkhan'a giren Türk ordusunun her neferine, başta Hatay davasını kendi ifadesiyle 'şahsi davası' olarak gören Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Hatay davası için eşsiz bir mücadele veren Tayfur Sökmen'i, Dr. Abdurrahman Melek'i, Albay Şükrü Kanatlı Paşa'yı ve emeği geçen isimsiz kahramanları rahmetle ve saygıyla anıyorum'' dedi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında, 9. Kavun Festivali'nde dereceye giren üreticiler ile çeşitli sportif yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlikte, mehter takımının yanı sıra yerel sanatçılar ve Uğur Işılak konser verdi. Etkinliğe AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk de katıldı.

Kaynak: AA