Gökçebey’de Bin Kişiye İftar Yemeği

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, Ramazan geleneğini yaşatmak, kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla, Çay Mahallesi ve Çarşı içi mahalle sakinleri ve ilçe esnafları ortaklaşa İsmet Paşa caddesinde iftar yemeği verdi.

Gökçebey’de Bin Kişiye İftar Yemeği

İftar yemeğine, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Gökçebey Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Çetin, AK Parti Gökçebey Kadın Kolları Başkanı Semra Biçici, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programı öncesi okunan Kuran-ı Kerim ve okunan ilahilerin ardından akşam ezanı okunmasıyla vatandaşlar oruçlarını açtılar. Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada,” Bu akşam İsmet Paşa caddesinde Çay ve çarşı içi mahalle sakinleri ve ilçe esnafın ortaklaşa düzenlediği iftar programındayız. Bize verilen bilgiye göre şuan burada bin vatandaşımızla iftar sevinci yaşama imkânı bulduk. İnsanların böyle mutlu olduklarını gözlerinden görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu vesile ile bir araya gelmenin verdiği imkânla mahallelerimizin sorunlarıyla da bire bir görüşme imkânı bulduk. Verilen İftar yemeği programında emeği gecen herkesimi kutluyorum. Bundan sonrada yapacağı etkinliklerde belediye olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.

Tertip komitesi adına konuşma yapan Çarşı içi Mahalle Muhtarı Aydın Kayabaş ise, “Ramazan ayı dostluğun, kardeşliğin, komşuluğun, sevginin, barışın ve adaletin çoğaldığı bir aydır. Hepimizin ortak dileği Ramazan ayı içerisinde hem ülkemizde hem de Gökçebey’de barışın hakim olmasıdır. Çay Mahallesi ve Çarşı içi mahalle sakinleri ve ilçe esnafları ortaklaşa iftar yemeği düzenledik. Bu güzel gecede oruçlarımızı birlikte açarak, güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Sizler verilen iftar yemeğine katılarak, harcanan emekleri öksüz bırakmadınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlere maddi manevi destek veren İlçe kaymakamımız Bülent Hamitoğlu’na, Belediye Başkanımız Vedat Öztürk’e, Gökçebey Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Çetin’e, Çay Mahallesi ve Çarşı içi mahalle sakinleri ve ilçe esnaflarına, yerel sanatçımız Ramazan Aydemir’e, İlçe Emniyet Amirliğinde görevli trafik polislerine ve 50 kişilikten oluşan gençlerimize çok teşekkür ediyorum. diye konuştu.

Kaynak: İHA