Dumlupınar ve Eşme Sahil’de Ramazan Etkinlikleri

Kartepe Belediyesi, ilçe halkına yönelik düzenlediği Ramazan etkinliklerine devam ediyor.


Uzuntarla’da başlatılan ve renkli görüntülere sahne olan geleneksel mahalle iftarlarının son durakları Dumlupınar Mahallesi ve Eşme Sahil oldu.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Cumartesi Dumlupınar ve Pazar Eşme Sahil olmak üzere gerçekleştirilen ‘Haftasonu Mahalle İftarları’ her yaştan Kartepeli’nin yoğun katılımıyla renklendi. Başkan Üzülmez iftar vakti oruçlarını açan vatandaşın sofralarını tek tek dolaşarak ‘Afiyet olsun’ dileklerini iletti. Üzülmez’in yemek kazanlarının başına geçerek iftar menüsünü ikram etmesiyle Uzuntarla ve Eşme Sahil samimi görüntülere sahne oldu. İftar sofrasında misafirlere pilav, kavurma, mercimek çorbası ve tulumba tatlısından oluşan bir menü ikram edildi.

Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Hüseyin Üzülmez; “Böyle bir güzelliği yaşattığı için Rabb’imize hamd-u senalar olsun. Öyle güzel bir dine mensubuz ve öyle güzel bir ülkede yaşıyoruz ki iftar saatinde akşam ezanının okunmasını tatlı bir telaş ile bekliyor, daha sonrasında huzur ve huş’u içerisinde, birlik ve beraberlikle iftarımızı açıyoruz. Ramazan gibi dinimizin güzelliklerinden olan bir ayın yerel yönetimin gereği olarak belediyecilik kültüründe yer etmesini sağlayan Başbakanımız Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Allah Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı için çıktığı bu yolda yolunu açık etsin.” dedi.

Sema gösterisi ve Grup Ahenk’in ilahi konseriyle renklenen iftar programında Ramazan’ın heyecanını en çok hisseden çocuklar da unutulmadı. Kurulan oyun alanında hoşça vakit geçiren küçük misafirlere pamuk şekeri ve mısır ikram edildi. Geçmişten günümüze Ramazan geleneği olarak taşınan ve her yaştan Kartepeli’nin yüzünde tatlı bir tebessüm bırakan; Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ilgiyle takip edildi. Kur’an tilavetiyle devam eden etkinlik programı, ilahi ve kasideler eşliğinde Ramazan’ın maneviyatına uygun bir şekilde devam etti.

Haftasonu Eşme Sahil’de gerçekleşen mahalle iftarına Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitiliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül de katılarak orucunu binlerce Kartepeli ile birlikte açtı. Kartepelilere hitap eden Gönül; “Cumhurbaşkanını kendisi seçen bir Türkiye var artık. Seçimlerin halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA