Danimarka'da Kuran merakı

Geçtiğimiz nisan ayında basılan Danca Kuran-ı Kerim meali ülkedeki birçok kitabevi ve internet kitap satış sitelerinde en çok talep edilen eser haline geldi.

Danimarka'da Kuran merakı
Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Onay, nisanda basılan Danca Kuran-ı Kerim mealinin, büyük ilgi gördüğünü belirtti. Onay, her gün online olarak Kuran-ı Kerim siparişlerinin gelmeye devam ettiğini söyledi ve ekledi: Ülkenin en büyük online kitap satıcısı saxo.com'da din ve felsefe kategorisindeki 1803 kitap arasında en çok satılan 5 kitap arasında Özellikle saxo.com'daki satışların neredeyse yüzde 90'ı Danimarkalılar'a gidiyor. Kopenhag'daki İslami kitaplar satan kitabevindeki satışların da yüzde 40'ının Müslüman olmayan kişiler tarafından talep edildiğini öğrendik. Mealin bu şekilde geniş kesimlerce merak edilmesi önemli" dedi.

1.5 ayda 3 bine yakın satış


Doç. Dr. Onay, 1.5 ayda 3 bin mealin satıldığına işaret ederek "Danimarkalıların İslam'ı öğrenmek için de Kuran'ın Danca mealini okumayı ve ondan İslam'ı öğrenmeyi tercih ettiğini görüyoruz. Şimdiye kadar iki Danca çeviri vardı, ikisi de gayrimüslimler tarafından ve İslam konusunda otorite olmayan kişiler tarafından çevrilmişti. İlk defa bir Müslüman ve otorite tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vakfımız adı altında, Kuran-ı Kerim'in yayınlanmış olmasının bir güven verdiğini düşünüyoruz. Tahminimizce birkaç yıl içinde 100-150 bin kopyanın talep edileceğini düşünüyoruz." diye konuştu. Öte yandan Zahrabooks'un sahibi Danimarkalı Müslümanlardan Abdulwahid Pedersen, son bir haftada 100 adet Kuran-ı Kerim sattığını anlatarak Pedersen, şöyle konuştu: Çok olumlu geri dönüşler aldım. Pekçok insan bu tercümenin okumayı kolay ve daha tatlı kıldığını anlattı." dedi.