Çimento Tankeri Otomobille Çarpıştı Açıklaması

Konya’da çimento tankeriyle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı.

Çimento Tankeri Otomobille Çarpıştı Açıklaması
Kaza mahalline gelen vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak yaklaşık 3 saat süren eylem yaptı.
Kaza, saat 08.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi İsmil Mahallesi Konya Karapınar Karayolu üzerinde bulunan İsmil Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsa A. (32) idaresindeki 42 CMR 68 plakalı çimento tankeri ile İbrahim Akman (63) yönetimindeki 42 AB 256 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürüklenen otomobilin sürücüsü İbrahim Akman (63) yaralanırken, yanında bulunan Zehra Akman (78), Mehmet Akman (76) ve Hatice Yüksek (62) hayatını kaybetti. Çimento yüklü tankerin sürücüsü İsa A. kazayı yara almadan atlattı. Kazayı gören vatandaşlar sağlık ve polis ekiplerini arayarak haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale sonrası otomobilde bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, sürücü İbrahim Akman ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza mahalline gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi.

Kaza yerine gelerek jandarma ve polis ekiplerinden bilgi alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, “Elim bir trafik kazası olmuş durumda. 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tabi yolun kapanmasından dolayı gerekli tedbir alınmadan buradaki trafik akışının sağlandığını, vatandaşların haklı olarak yakınmaları var. Bunları ilgili ekiplerimiz, karayolları bölge çalışması var, onlar inceleyecekler. Gereken çalışmalar yapılacak. Vatandaşlarımızın haklı talepleri yerine getirilecek” dedi.

Kazanın meydana geldiği alanda çift yönlü yolun bir kısmının çalışmalar yapıldığı için kapatıldığını ve hiçbir önlem alınmadığını savunan vatandaşlar, bir tır ile yolu trafiğe kapatarak 3 saat süren bir eylem yaptı. Eyleme katılan vatandaşlar, “Yolu kestik. Açacak vali, kaymakam yetkili kimse o gelsin. Bu üç tane vatandaşa yazık. Bunun hesabını kim verecek. Dün de aynı yerde bir kişi hayatını kaybetti. Yolu tek şeride bindirmişler her vatandaş bunu bilemez. Köyden çıkıyorlar oruç, insanlar yorgun ve işaret levhaları yok. Buradaki levhalar, kazada ölen vatandaşlar. Bu vatandaşlar hanımıyla çocuğuyla üstü başı çamurlu şekilde yağmurlamadan geliyorlar. Aziz mübarek gün yazık değil mi. Devamlı bir trafik var. Çift yönlü yol tek yola binince kaza oluyor” diyerek yolla ilgili sorunları anlattı. Kazadan yaklaşık 3 saat sonra tırlar yoldan çekilerek Konya Ereğli Karayolu tekrar trafiğe açıldı.

Kazadan sonra kapatılan yolda bekleyenlerden bir sürücünün yolu açın demesi üzerine eylem yapan vatandaşlar linç girişiminde bulunmuştu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA