Bakan Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigarayı bırakma oranının yüzde 30-35’leri geçmediğine dikkat çekerek, “Diğer “bıraktım” diyenlerin yüzde 65’i 70’i sonradan bakıyorum ki yine devam ediyor.

Bakan Müezzinoğlu Açıklaması
Ama yüzde 30’da iyi bir kazanç. O bırakanlar sonra halkayı götürecekler inşallah” dedi.


Yapımı devam eden Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi ek bina inşaat alanında yaptığı incelemeler sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, bugün dünyada ölümlerin en başında kardiyovasküler hastalıkların geldiğini söyledi.

“Bu hastalıkların en önemli nedenlerinin başında da tütün ve tütün ürünleri geliyor” diyen Müezzinoğlu, “Şimdi bir taraftan kanserden korkuyoruz bir taraftan kalp hastalıklarından korkuyoruz. Diğer taraftan da bunun en önemli ana unsuru olan sigara, tütün ve tütün ürünlerinin de meşru gibi, marifet gibi örnekliyoruz. O nedenle özellikle bundan valilerimiz, yöneticilerimiz, toplum önünde lider pozisyonda olan herkese düşen görevler var” ifadelerini kullandı.

“3 AYI BAŞARIYLA TAMAMLAYANLARA UFAK TEFEK ÖDÜLLERİMİZ OLUYOR”
İnsanın sigara kullanarak yalnız kendisine kötülük etmediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
“Çocuklarına, eşine, ailesine, çevresine de kötülüğe vesile oluyor. Bu duyarlılığı arttırmak için ben, cebinde, elinde sigara, cebinde veya elinde görmediğim zaman sizin gibi bu mesafede konuşurken sigara içip içmediğini hissediyorum. Dolayısıyla onları da yakalıyorum. Geçen akşam öyle oldu. “Sen sigara mı içiyorsun?” dedim. Durdu, “evet” dedi.

“Peki paketi ver o zaman” dedim. Genç bir çocuktu. Paketi verdi ve bıraktı. Normalde 1 hafta sonra fırsat bulunca arıyorum ama esas süre 3 ay. Yazılı alıyoruz “bıraktım” diye, 3 ay sonra arıyoruz. 3 ayı başarıyla tamamlayanlara ufak tefek ödüllerimiz oluyor.”
Kaynak: İHA