Adalet Bakanı Bekri Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk tarihinde milletin ilk defe kendi cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekri Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından Sarıkaya ilçesinde düzenlenen Bozok Bereket Kervanı iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Adalet Bakanı Bozdağ, Türk milletinin ilk defa kendi cumhurbaşkanını kendisi seçeceğini belirterek, “Bizde bugüne kadar cumhurbaşkanı ya Han’dan ya Sultan’dan Hakan’dan oğula geçer miras olarak intikal ederdi. Cumhuriyet döneminde de meclis seçerdi. Halk hiçbir zaman tarihimizde cumhurbaşkanını kendisi seçmemiştir. İlk defa Türk milleti kendi cumhurbaşkanını kendi devlet başkanını doğrudan kendisi seçecektir. O yüzden 10 Ağustos’ta yapılacak secim Türk tarihi bakımından tarihi önem haiz bir seçimidir. Bu seçimde cumhurbaşkanımızı bu milleti, bu devleti temsil edecek reisi cumhuru hep beraber seçelim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı meselesi bir hemşehricilik meselesi olmadığını vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ,”Cumhurbaşkanlığı meselesi akrabalık meselesi asla değildir. Cumhurbaşkanlığı bir Türkiye meselesidir. Biz Türkiye’ye cumhurbaşkanı seçeceğiz. Türk milletini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni her yerde temsil edecek onuruyla, haysiyetiyle temsil edecek. Cumhurbaşkanını hep beraber seçeceğiz. Türkiye Cumhuriyetini 12 yıldır başarı ile idare eden bir lider, cumhurbaşkanı adayı, ben diyorum ki Sarıkayalı hemşehrilerim gelin bu sefer MHP’yi CHP’yi, Büyük Birlik Partisini, Saadeti bütün partileri şöyle bir kenara koyalım hep beraber Tayyip beyin Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetin 12. Cumhurbaşkanı olarak el birliği ile gönül birliği ile seçelim, birlikte seçelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA