Veli Sarıkaya, 'altın Kızı'Altınla Ödüllendirdi

LYS Türkiye şampiyonu Merve Alan’ı makamında kabul eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.


Mustafakemalpaşa İbrahim Önal Fen Lisesi idareci ve öğretmenleri, LYS sınavları Ek Y-MF1’de Türkiye birincisi, Ek Y-MF2’de ise Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösteren Merve Alan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. LYS Şampiyonu Merve Alan’ı kutlayan Veli Sarıkaya, başarılı öğrenciyi altın, Bursa tarihini anlatan kitap ve kalemle ödüllendirirken, idareci ve öğretmenlere de birer kalem hediye etti.

Merve’nin LYS sınavlarında Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Veli Sarıkaya, “Bahçedeki bir bitkiyi üzerinde açan çiçekleriyle fark ederiz. Ancak o çiçek, kendi kendisine açmaz. Bitkiler, köklerinden büyür ve dallarının üzerinde çiçek açar. Okullarımızda açan bu çiçeklerimizin de kökleri öğretmenlerimizdir. Başta başarılı öğrencimiz Merve Alan olmak üzere okulun tüm idareci ve öğretmenlerini kutluyor, böyle bir evlat yetiştirdikleri için de ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin sadece derse girip çıkarak ders işleyen bir meslek grubu olmadığını vurgulayan Veli Sarıkaya, “Öğretmenlik mesleği, öğrencilerin yeri geldiğinde ailesi olan, ders dışında her türlü aktivede öğrencinin yanında olan, öğrencilerin dertlerini paylaşan, kısacası fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir” dedi.

Öğrencilerin kişisel kariyerlerini planlamalarının yanı sıra ülkemizin değerleriyle de ilgilenmelerini isteyen Veli Sarıkaya, “Gençlerimizin ülke tarihini çok iyi bilmelerini ve ülkemizin geleceğiyle de ilgilenmelerini arzu ediyoruz. Milli ve manevi değerlerimizin geleceğe taşınmasının gençlerimiz sayesinde olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kendisine verdikleri desteklerden dolayı öğretmenlerine ve ailesine teşekkür eden başarılı öğrenci Merve Alan ise tıp eğitimi almak istediğini, okul tercihi yapmakta zorlandığını söyledi.

Kaynak: İHA