Suriyeli Çocukların Karne Sevinci

Hatay’da geçen yıl Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından, Suriyeli çocuklara yönelik açılan 11 derslikli okulda eğitim gören 300 çocuk karne sevinci yaşadı.

Suriyeli Çocukların Karne Sevinci

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde faaliyet gösteren okulda düzenlenen karne töreninde konuşan Dünya Şehit Çocukları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yıldırım, ”Vakfımız kurulalı bir yıl oldu. Bizler arkadaş grubu olarak bu vakfı kurduk ve grup olarak vakıf işleriyle kendimiz ilgileniyoruz” dedi.

Okulda toplam 20 öğretmen, 300 öğrenci ve 350 Kuran kursu öğrencisi olduğunu belirten Yıldırım, ”Vakfımız yetim çocuklara yönelik bir vakıftır. Suriye’den gelen Hatay merkezde bulunan yetim çocukların tamamına burs ödemekteyiz. Bunun yanında çocukların ailelerine kışın yakacak yardımı, eşya ihtiyaçları, gibi hizmetleri vermekteyiz. Ayrıca okulumuzda okuyan öğrencilerimizin okul kıyafetleri ve özel elbiselerinin yanında okula gelmeleri için servislerini karşılamaktayız” diye konuştu.

Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından düzenlenen karne töreninde okul öğrencileri şiir okudu. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri ile devam eden karne töreni öğrencilerin karne almasıyla son buldu.
Kaynak: İHA