Spil Dağı'ndaki Haberleşme Yarışması Sona Erdi

Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Manisa Şube Başkanı Bahattin Özer, Spil Dağı'nın 1300 metre yüksekliğinde telsizle haberleşme yarışması kapsamında Türkiye'nin değişik illeri ile Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya'daki amatör telsizciler ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Atalanı mevkisinde amatör telsizcilerin katılımıyla bu yıl 11. kez düzenlenen haberleşme yarışması sona erdi.
Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada yarışma amacının en uzak mesafeyle en çok konuşmayı sağlamak olduğunu belirterek, il genelinde yaklaşık 400 amatör telsizcinin yarışmalara, ilin değişik noktalarından katıldığını belirtti.

Türkiye'nin farklı illeri ile özellikle Balkan ülkelerindeki amatör telsizciler ile görüşmelerin yapıldığını ifade eden Özer, ''Spil Dağı zirvesi Atalanı mevkisinde kurduğumuz istasyonda Türkiye'nin değişik illeri ile Yunanistan, Bulgaristan ve Almanya'daki amatör telsizciler ile görüşmeler yaptık. Her geçen yıl amatör telsizciler ile görüştüğümüz ülke ve il sayısı artıyor'' diye konuştu.

Özer, haberleşme yarışmasının yanı sıra iki gün boyunca dönüşümlü olarak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Manisa AKUT, Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla Acil Afet Haberleşme eğitim kampı düzenlendiğini söyledi.

Eğitime katılan Afet ve Acil Durum (AFAD) Manisa İl Müdürü Bekir Şen ise, haberleşmenin çok önemli olduğunu, afet durumunda telsizin büyük önem taşıdığını, Soma'da yaşanan faciada TRAC'ın haberleşmeye büyük destek verdiğini vurguladı.
Kaynak: AA