Öğrenciler Tatillerini Sporla Geçiriyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, okulların tatile girmesiyle birlikte, ‘Okullar Hayat Olsun Projesiyle’ başlatılan atletizm ve futbol kurslarına katılan öğrenciler, 8 Eylül Stadı’na hareket getirdi.

Öğrenciler Tatillerini Sporla Geçiriyor

Haftanın 4 günü 8 Eylül stadında çalışan öğrenciler çalışmalara katılmaktan çok mutlu olurken, eğitimciler daha çok öğrencinin spor yapması için daha çok katılım beklediklerini söylediler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında başlattığı çalışmalar, öğrencileri internet kafelerden ve bilgisayar bağımlığından kurtarmayı ve sahalara çekmeyi amaçlıyor. 8 Eylül Stadı’nda yapılan çalışmalara, futbol da 42, atletizmde de 24 olmak üzere toplam 66 öğrenci katılıyor.

Kurslara katılmaktan mutlu olduğunu anlatan Ayben Medar, “Bir sene önce basketbol yapıyordum. Okul bitti. Şimdi koşu yapıyorum. Yani eğlenceli şeyler yapmak istiyorum. Büyüyünce basketbol koçu olmak istiyorum” dedi.

İlkesu Tuncer de, “Daha önceden masa tenisine başlamıştım. Şimdi atletizme başlıyorum. İlerde iye bir atlet olmak istiyorum” dedi.

Antrenör Deniz Erenoğlu da, “Burhaniye’de atletizm antrenörü olarak çalışıyorum. Okullar kapandı. Yaz sezonunu çocuklarımızla eğlenceli çalışmalar olmak üzere stada topladık. 1 Temmuzda başlayan çalışmalarımız 19 Ağustos da bitecek. Eğlenceli çok güzel çalışmalara devam ediyoruz. Bütün çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.

İlayda Memiç ise, “Burası çok güzel bir yer. Çok eğlendim. Herkesin gelmesini beklerim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen, “Okulların tatil olmasıyla birlikte okullar hayat olsun projesini başlattık. Bu proje kapsamında Halk Eğitim Müdürlüğüyle beraber yaptığımız etkinliklerde, kapalı spor salonlarından stadımıza kadar hem futbol hem atletizm hem de diğer branşlarda çalışmalar var. Bununla birlikte çocukları internet kaffelerden kurtarmak istiyoruz. Bilgisayar bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Enerjilerini spor yaparak atmalarını istiyoruz. Bundan öğrencilerimizde mutlu bizde mutluyuz” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, “Burhaniye’de okulların tatile girmesiyle birlikte yaz sporları konusunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında salonlarda ve statlarda kurslar açmaya devam ediyoruz. Bize müracaat olduğu müddetçe yani Halk Eğitim Müdürlüğüne müracaat olduğu müddetçe Okullar Hayat Olsun Projesince kurslar açmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimize sportif açıdan bir takım beceriler kazandırabilirsek mutlu oluruz” dedi.

Antrenör Onur Durmaz ise, “Çalışmamız, kursumuz 1 Temmuz tarihi ile 22 Ağustos arasında gerçekleşiyor. Halk Eğitimin desteğiyle yapıyoruz. Yaklaşık 42 civarında sayımız var. Burhaniye’yi en iyi temsil edecek nesli yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA