Nijerya'nın Borno Eyaletinde Saldırılar

Nijerya ordusu Borno eyaletine bağlı Damboa ile Konduga kasabalarında önce akşam düzenledikleri saldırılarda 61 kişinin öldüğü açıklandı.

Nijerya ordu sözcüsü Chris Olukolade yaptığı yazılı açıklamada Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen kişilerce Damboa'daki askeri garnizona düzenlenen saldırıda 56 kişinin öldüğünü bildirdi.
Militanların askerlerin çoğunun devriye görevi gördüğü sırada askerlerin barındığı üsler ve polis noktalarına düzenledikleri saldırıda 50 militanın öldüğünü belirten Olukolade, üst düzey bir subayın da aralarında bulunduğu 6 askerin hayatını kaybettiği çatışmalarda militanların geri püskürtüldüğünü kaydetti.

Olukolade askerlerin saldırının olduğu sıralarda Borno eyaletindeki Baga bölgesinde düzenlediği operasyonda 4 militan ile balık yüklü bir kamyona gizlenmiş patlayıcılar ve silahlar ele geçirdiğini bildirdi.
-İntihar saldırısında 5 kişi öldü-
Olukolade yayımladığı yazılı açıklamada ayrıca Borno eyaletine bağlı Konduga kasabasında da bir intihar saldırısı düzenlendiğini bildirdi.
İntihar eylemcisinin bomba yerleştirilmiş bir araçla bir askeri kontrol noktasın çarptığını belirten Olukolade saldırıda, militanın dışında bir polis ile Boko Haram örgütüne karşı silahlı mücadale yürüten 3 sivil gencin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Kaynak: AA