İftardan Sonra Yürüme Önerisi

Diyetisyen Penbe Berna Karaca, kalp ve vücut sağlığı için iftardan sonra en az yarım saat yürüyüş yapılmasının faydalığı olacağını söyledi.

İftardan Sonra Yürüme Önerisi

Ramazan ayında en çok yapılan hatanın iftardan sonra bitkin düşüldüğü gerekçesiyle hareketsiz kalındığını ifade eden Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Penbe Berna Karaca, beden sağlığı için iftardan sonra yapılması gerekenlere dikkat çekti. Kesinlikle iftarda birden su ve yemeğe yüklenilmemesini isteyen Diyetisyen Karaca, "İftarımızı açar açmaz susuzluğumuzu gidermek için çok fazla su tüketmeyelim. Bir bardak sudan sonra bir kase çok sıcak olmayan bir çorba içelim. Daha sonra 15-20 dakika mola verip ana yemeğe öyle geçelim. Yemeklerde özellikle et, tavuk, balık ve kuru baklagiller kullanarak protein değerine de dikkat etmiş oluruz. İftardan hemen sonra yürüyüşe çıkalım. Yarım saatlik yürüyüş kendimizi yorgun hissetmemizin önüne geçip, kalp ve vücut sağlığımız için iyi gelecektir. Yemeği yedikten sonra üzerimize çöken ağırlıktan kurtulmak istiyorsak mutlaka yürüyüş yapmalıyız" dedi.

Gece sahura kalkmak istemeyenlerin erkenden bir şeyler atıştırıp yattığını ve bunun yanlış olduğunu belirten Diyetisyen Karaca, mutlaka sahura kalkılması gerektiğini söyledi.

Karaca, "17 saat vücudumuz aç kaldığı için günü iftarla geçirmek yanlış olur. Bu yüzden iftardan sonra belirli aralıklarla meyve ve benzeri gıdaları tüketmeliyiz, sahura da kalkıp kahvaltılık ağırlıklı gıdalar tüketmemiz sağlığımız için faydalı olacaktır. Mesela sahurda yumurta, süt, peynir ve zeytin mutlaka bulunduralım. Bu besinler sağlığımız için önemlidir. Özellikle iftar ile sahur arasında su içerken dikkat etmeliyiz. İftarda biranda suya yüklenmek yerine belirli aralıklarla sahura kadar 2-2,5 litre su tüketmeye çalışalım"şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA