Gıda İşletmelerine Denetim

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸü'nce ramazan ayı dolayısıyla gıda işŸletmelerinin denetlendiğŸi bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, gıda üretim, toplu tüketim ve gıda satışŸ alanlarında faaliyet gösteren gıda işŸletmelerine yönelik denetimlerin sürdüğŸünü söyledi.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki SağŸlığŸı, Gıda ve Yem Kanunu ile ilgili mevzuat hükümleri doğŸrultusunda hazır yemek üretimi yapan, kasap, fırın, süt ve süt ürünleri, şŸekerli mamuller üreten, işŸleyen ve dağŸıtımını yapan işŸletmelerin denetime ramazan ayı dolayısıyla ağŸırlık verildiğŸini ifade eden Keçeci, "Denetimlerde işŸletmelerin hijyenik durumuna, personellerin temizliğŸine, ürünlerin son kullanım tarihi ve saklama koşŸullarına bakıyoruz. Gerekli koşŸulları sağŸlamayan işŸletmelere bu koşŸulların sağŸlaması için süre verdik. Uygun koşŸullarda üretim yada satışŸın yapılmaması halinde ise cezai işŸlem uygulanacak. Halk sağŸlığŸı herşŸeyden daha önemli" diye konuşŸtu.
Keçeci, denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA