Yüzme Kursu, Çocuklar Havuzla Tanıştırdı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Spor’un açtığı yüzme kursu çocukları havuzla tanıştırdı.

Yüzme Kursu, Çocuklar Havuzla Tanıştırdı

4 eğiticinin görev aldığı kursa, 4 ile 15 yaş arasında 50 çocuk katılırken kursun Eylül ayına kadar devam edeceği açıklandı. Okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan değişik spor kursları ilgi görürken, yüzme kursuna da 50 çocuk katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun havuzunda bir araya gelen çocuklar haftanın 2 günü çalışma yapıyorlar. Kurs öğretmenleri büyük bir dikkatle yüzme dersi verirken, çocuklar da yüzme öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Kursun ilgi gördüğünü anlatan Burhaniye Belediye Spor Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Tarhal, “Okulların tatil olmasıyla birlikte bizim yaz dönemi çalışmaları başladı.

Bunlardan en çok ilgi göreni yüzme. Yüzme de şu anda aşağı yukarı 50 tane çocuğumuz havuzlarda bizimle beraber eğitim alıyor. 4 tane hocamız çalışıyor. Yaz boyunca bu çalışmalarımız devam edecek. Çocuklarımız buradan en iyi şekilde eğitmeye çalışıyoruz. Yaz sonuna geldiğimiz de hepsi iyi birer yüzücü olarak devam edecektir” dedi.

Velilerden Mehmet Baykurt da, “Bizde buraya torunumuzu getirdik. Onunla beraber heyecan yaşıyoruz. Sanki bizde onunla birlikte öğreniyoruz gibi. İnşallah katkıları olur. Yüzme öğrenirler. Hem de zamanı iyi değerlendirmiş olurlar” dedi.

Kurs öğrencisi Ege İnce, “Yüzme kursuna gidiyoruz. Çok ilerledim. Yüzmeyi çok seviyorum. Büyüyünce büyük yarışmalara katılmak istiyorum” dedi.

Sude Gedik, “İyi ki gelmişim yüzme kursuna. Çok mutluyum. Yüzme biliyordum ama daha geliştirdim. Bir iki eksiğim var. İnşallah onu da tamamlarım” dedi.

Kaynak: İHA